Klassisk västerbottenpaj

En riktigt bra Västerbottensostpaj har blivit något av en klassiker bland godsakerna både till påsk, midsommar, kräftskivan och jul. Det här receptet på Västerbottensostpaj gör ingen besviken. Servera på buffén eller för sig själv tillsammans med en krispig sallad.

Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 ägg
Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl vispgrädde (40%)
1 dl mjölk
300 g Västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till garnering
gräddfil
löjrom eller stenbitsrom
hackad gräslök
Gör så här
00:30:00
00:10:00
00:50:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett41 g
Salt1.1 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g
Kommentarer
Följde receptet noga och fyllningen blev väldigt god, men tyvärr satt det mesta av pajskalet kvar i pajformen. Kommer framöver att följa mitt vanliga recept på pajskal och skippa ägget och ta lite vatten istället.
Anneli
2025-04-21Kan man trycka ut pajskalet i formen dagen innan och grädda dagen efter? Kerstin
Kerstin
2025-04-18Hej Kerstin! Det går finfint! förvara den bara i kylen. Glad Påsk! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-18Lättlagad paj. Använde färdig pajdeg. Lade även i förvälld broccoli som gjorde susen. Är numera en favorit och går fort att göra.
Barbro
2025-01-03