Klassisk västerbottenpaj
En riktigt bra Västerbottensostpaj har blivit något av en klassiker bland godsakerna både till påsk, midsommar, kräftskivan och jul. Det här receptet på Västerbottensostpaj gör ingen besviken. Servera på buffén eller för sig själv tillsammans med en krispig sallad.
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1 ägg
Fyllning
4 ägg
2 1/2 dl vispgrädde (40%)
1 dl mjölk
300 g Västerbottensost
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Till garnering
gräddfil
löjrom eller stenbitsrom
hackad gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2136 KJ / 510 kCal
Fett41 g
Salt1.1 g
Kolhydrater18 g
Protein17 g
Kommentarer
Lägg gärna i 2,5 dl kantareller i smeten,blir kanongott
Magnus
2024-12-04Intygar: lagat det enligt instruktion med 2.5 dl vispgrädda i 1 dl mjölk samt 5 riktigt små ägg så samma som 4 i receptet. Temperatur o tid i ugnen stämde. Blev riktigt bra.
Svetlana
2024-11-29Förvirrande! Det står olika instruktioner och mängder i receptet jämfört med sidan där instruktionsfilmen finns..!
Anna
2024-09-14Hej Anna! Jag förstår dig! Vi hade missat att ändra i artikeln när vi provlagade och uppdaterade receptet. Stort tack för att du gjorde oss uppmärksamma på det! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-17