Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012

Ingredienser
10 portioner
2 dl majonnäs
3 dl gräddfil
1 dl finskuren gräslök
1 dl finskuren dill
2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 krm salt
1 krm peppar
2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
Till servering
knäckebröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mild och god
Stefan
2024-12-22Hej, hur stor burk behöver man för detta recept? 1 liter eller större?
Miguel
2024-12-19Hur länge står sig den färdiga sillen i kylskåp?
Katharina
2024-12-15Hej Katharina! Om du väntar med att blandar i örterna så håller den upp till en vecka. Annars håller den 3-4 dagar. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-16