Skärgårdssill med stenbitsrom och dill | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skärgårdssill med stenbitsrom och dill

Snabbaste sillen som även blir väldigt, väldigt god görs på 5-minuterssill, majonnäs, gräddfil, dill, gräslök och röd stenbitsrom. Gott på en bit surdegsknäcke.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla ingredienser utom sillen i en bunke. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda med röran.
  3. Lägg sillröran i en väl rengjord glasburk och sätt på ett lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i majonnäsen, byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör äggfri: välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 förp 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl majonnäs
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 dl finskuren dill
  • 2 burkar röd stenbitsrom (à 80 g)
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan