Inkokt lax

16
0
Inkokt lax

Inkokt lax är gott och lätt att laga. Koka en lag av vatten, vinäger, lök, citron, dill, vitpeppar och lagerblad. Skär laxfilé i kuber och lägg i den avsilade lagen. Låt laxen koka upp och sedan kallna i spadet. Servera den inkokta laxen kall med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.

Skriv ut
Inkokt lax

Ingredienser

4 portioner
500 g
färsk lax utan skinn

Inkokningslag

1
gul lök
1
citron
6 dl
vatten
2 dl
vitvinsvinäger
20
vitpepparkorn
1
kruka dill
1
lagerblad
1 msk
salt

Till servering

potatis
inlagd gurka
dillmajonnäs

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 614 kCal
Fett 37.5 g
Kolhydrater 40.3 g
Protein 27.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept