Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Inkokt lax

Inkokt lax är gott och lätt att laga. Koka en lag av vatten, vinäger, lök, citron, dill, vitpeppar och lagerblad. Skär laxfilé i kuber och lägg i den avsilade lagen. Låt laxen koka upp och sedan kallna i spadet. Servera den inkokta laxen kall med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär laxen i kuber ca 4x4 cm.
  2. Inkokningslag: Skala löken, skiva den och citronen. Blanda alla ingredienser i en rymlig kastrull och koka upp. Låt sjuda på svag värme ca 3 minuter. Sila lagen och häll tillbaka den i kastrullen.
  3. Lägg laxtärningarna i lagen och koka upp. Ta av kastrullen från plattan. Låt laxen kallna i spadet.
  4. Till servering: Servera med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: servera med äggfri majonnäs.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färsk lax utan skinn
Inkokningslag
  • 1 gul lök
  • 1 citron
  • 6 dl vatten
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 20 vitpepparkorn
  • 1 kruka dill
  • 1 lagerblad
  • 1 msk salt
Till servering
  • potatis
  • inlagd gurka
  • dillmajonnäs
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2575 kJ / 614 kCal