Inkokt lax
Inkokt lax är gott och lätt att laga. Koka en lag av vatten, vinäger, lök, dill, vitpeppar och lagerblad. Lägg laxfilén i en ugnsform, häll lagen över laxen och låt laxen lagas klart i ugnen. Servera den inkokta laxen kall med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021
Ingredienser
4 portioner
600 g lax i bit utan skinn
Inkokningslag
1 gul lök
10 dl vatten
1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
2 lagerblad
1 1/2 msk salt
Till servering
kokt potatis
gärna färsk inlagd gurka
dillmajonnäs
Näringsvärde per portion
Energi2575 KJ / 614 kCal
Fett37.5 g
Kolhydrater40.3 g
Protein27.4 g
Kommentarer
Eftersom tryckfelsnisse har varit framme så kanske det är dags att ÄNDRA receptet också….jag förstörde precis en hel Söndagsmiddag för familjen och med tanke på era priser på lax så blev det en dyr historia för en småbarnsfamilj!! /Besviken stammis
Martin
2024-08-11På tok för mycket vitvinsvinäger och inget socker eller ättika för att balansera. Gick inte att äta utan fick.slänga bort lagen och skölja laxen i kallvatten. Borde inte vara någon vinäger i lagen utan bara ättika, plus lite socker. Dyr lax förstörd och det känns så ledsamt att bjuda på detta på Midsommardagen. Kommer aldrig att ta det här receptet igen.
Gerd
2024-06-22Hej Gerd! Ja tyvär, tyvärr har det blivit ett tryckfel här. En tvåa för mycket har smugit sig in. Rätt mängd ska vara 1/2 dl vitvinsvinäger. Stort tack för att du uppmärksammade oss på detta. Hoppas du nu vågar pröva att laga receptet igen, med rätt mängd vinäger.
Redaktionen
2024-06-26Det smakar tyvärr nästan enbart vinäger. Jag skulle starkt rekommendera att någon som gör det här receptet minskar mängden vinäger, men främst skulle jag rekommendera att välja ett annat recept
Rasmus
2024-05-13