Inkokt lax

30
4
Inkokt lax

Inkokt lax är gott och lätt att laga. Koka en lag av vatten, vinäger, lök, dill, vitpeppar och lagerblad. Lägg laxfilén i en ugnsform, häll lagen över laxen och låt laxen lagas klart i ugnen. Servera den inkokta laxen kall med nykokt potatis, inlagd gurka och dillmajonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Inkokt lax

Ingredienser

4 portioner
600 g lax i bit utan skinn

Inkokningslag

1 gul lök
10 dl vatten
2 1/2 dl vitvinsvinäger
30 vitpepparkorn
1 kruka dill
2 lagerblad
1 1/2 msk salt

Till servering

kokt potatis
gärna färsk inlagd gurka
dillmajonnäs

För alla

Kontrollera noga innehållet i laxen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs till servering.

Gör så här

För Söndagspreppen öka antalet portioner till 12.

Tips

Grundreceptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 8 bufféportioner.

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Kerstin

2021-06-21

30 vitpepparkorn till en lag låter lite mycket för 4 portioner?

Redaktionen ICAse

2021-07-06

Hej Kerstin! Jo, men det behövs i detta recept. Hälsningar Michelle

Per

2021-04-17

Gamla hederliga recept kommer tillbaka i köket, det är faktiskt kul. Så många gånger jag gjort inkokt lax, varav en gång mina katter upptäckte var den stod och svalnade av, hoppade upp på den bänken och nafsade i sig ett litet smakprov!

Mattias

2021-04-11

Jättegott och enkelt att tillaga när man har tid att vänta på att det ska svalna. Jag lade till en morot i lagen och två matskedar socker samt blandade 3 msk vinäger med 0,5 dl ättika.

Näringsvärde per portion

Energi 2575 KJ / 614 kCal
Fett 37.5 g
Kolhydrater 40.3 g
Protein 27.4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept