Potatisgratäng (grundrecept)
På jakt efter det godaste receptet på potatisgratäng? Då kan du sluta leta nu! Den här potatisgratängen är provlagad in i minsta detalj och passar utmärkt att förbereda. Genom att förkoka potatisen i gräddmjölk håller du koll på både smak och konsistens.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2017
Ingredienser
6 portioner
1800 g fast potatis (gärna marilyn)
3 vitlöksklyftor
2 1/2 dl vispgrädde
5 dl mjölk (3 %)
2 1/2 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl riven ost
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2074 KJ / 496 kCal
Fett23 g
Salt3 g
Kolhydrater55 g
Protein13 g
Kommentarer
Toppen. Men följ receptet! Anpassade mig första gången efter kommentarerna och kokade potatisen kortare tid och då kändes den ofärdig.
Otto
2024-12-09Hej o haloooo??? Gjorde denna potatisgratäng o det blev KATASTROF! Gjorde exakt enl recept, kokade potatisen i ca 20 minuter. VEM har kommit på detta sattyg att den ska koka 20min innan ugnen???!!! Den kokade ju sönder helt o hållet! Man vill ju ha skivor av potasen , inte gräddmos! Tog vara på den i af , kokade mer potatis o blandade med gräddmoset , gick bra o äta med köttbullar! Om man ska koka potatis innan så är det ca 5-10 min högst ! God jul på er iaf . Tina fr Katrineholm. P.s använde fast ekologisk potatis,
Taina
2024-12-03Om jag ska göra den dagen innan, då kokar jag potatis, her allt i en form sen in i kyl? Sedan ugnen innan servering dag 2?
Erik
2024-11-17