På jakt efter det bästa receptet på potatisgratäng? Då kan du sluta leta nu! Den här potatisgratängen är provlagad in i minsta detalj och passar utmärkt att förbereda. Genom att förkoka potatisen i gräddmjölk håller du koll på både smak och konsistens.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2017
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Innehåller mjölkprotein.
Kommentarer
Susanne
2022-01-11Suveränt recept, väldigt lätt att göra och förbereda innan. God smak och väldigt krämig. Har fått väldigt mycket beröm från alla för den otroligt goda potatisgratängen.
Lena
2022-01-05Hej! Hade varit bra om det stod i receptet "KAN FÖRBEREDAS HIT, OCH FÖRVARAS I KYLEN TILL NÄSTA DAG", istället för den ngt kryptiska instruktionen "till och med punkt 4", eftersom punkterna inte är numrerade!
Nina
2021-12-30Wiktoria aka Wicky. Jag brukar skiva Potatis (fast sort) tunt o lägga i en smord ugnsfast (normalstor) form. Salta lite mellan varven. (Saltar hellre för lite så får man salta själv efter tycke o smak när man ska äta) Sedan pressar jag vitlökar minst 4 stycken ovanpå potatisen. Sedan häller jag på grädde så det nästintill täcker potatisen. Blandar om med händerna och stoppar in den i ugnen på 200 grader i ca 50-60 min. Vill man så kan man ju blanda allt i en bunke först Om man tycker det är bättre :) Alla som ätit min potatisgratäng älskar den. Jag har ganska mycket Grädde då jag vill att gratängen ska vara lite såsig. Vill man ha den mer fast så minskar man på grädden :) Löken brukar jag skippa den behövs liksom inte. Får den för mycket färg mot slutet så lägg aluminiumfolie över den sista stunden :) Mvh/ Nina