Örtdressad lammfilé med citron och vitlök

Lammkött är oftast mört och smakrikt med en lätt örtig ton. Här tillagas lammytterfilé till perfektion och serveras med en syrlig balsamvinägrett med rosmarin och citron. Lätt att göra till många och att förbereda till festbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014

Ingredienser
8 bufféportioner
800 g lammytterfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning
Dressing
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin (1/2 msk finhackad till dressingen, resten till garnering)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
00:10:00
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi734 KJ / 175 kCal
Fett9 g
Salt1.5 g
Kolhydrater1 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var så otroligt gott, dressingen med smak av rosmarin och citronskal passade perfekt. Vi åt potatisgratäng (ICAs grundrecept) och en sallad till. Riktig lyxmiddag som vi kommer göra om och om igen!
Åsa
2025-01-28Så gott, så enkelt!
Charlotte
2025-01-16Gott! Mört och dressingen var 10/10. Vi åt till potatisgratäng.
Jessica
2023-12-31