Örtdressad lammfilé med citron och vitlök
Lammkött är oftast mört och smakrikt med en lätt örtig ton. Här tillagas lammytterfilé till perfektion och serveras med en syrlig balsamvinägrett med rosmarin och citron. Lätt att göra till många och att förbereda till festbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Ingredienser
8 bufféportioner
800 g lammytterfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
smör till stekning
Dressing
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 kruka rosmarin (1/2 msk finhackad till dressingen, resten till garnering)
finrivet skal av 1/2 citron
2 msk balsamvinäger
1/2 dl olivolja
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi734 KJ / 175 kCal
Fett9 g
Salt1.5 g
Kolhydrater1 g
Protein21 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Mört och dressingen var 10/10. Vi åt till potatisgratäng.
Jessica
2023-12-31Wow, men dressingen till lamm filen var ju såå god Serverade Potatis gratäng med rödvinssås till detta, Men såsen kändes lite för mycket tillsammans med det övriga. Men så Gott det blev. Det blev en riktig 5:1a såsen blev god, men kändes nästan överflödig
Siv
2023-03-10Enkelt och omtyckt av gästerna på påsk lunch
Stefan
2022-04-16