Lammkött är oftast mört och smakrikt med en lätt örtig ton. Här tillagas lammytterfilé till perfektion och serveras med en syrlig balsamvinägrett med rosmarin och citron. Lätt att göra till många och att förbereda till festbuffén.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2014
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: Byt smör till mjölkfritt matfett.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Wow, men dressingen till lamm filen var ju såå god Serverade Potatis gratäng med rödvinssås till detta, Men såsen kändes lite för mycket tillsammans med det övriga. Men så Gott det blev. Det blev en riktig 5:1a såsen blev god, men kändes nästan överflödig
Siv
2023-03-10Enkelt och omtyckt av gästerna på påsk lunch
Stefan
2022-04-16Underbart gott
Marie
2021-04-25