Memma

55
1
Memma

Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

Skriv ut
Memma

Ingredienser

4 portioner
4 dl
vatten
1 dl
fint rågmjöl (1dl motsvarar 55g)
1 dl
mörk, flytande maltextrakt
2 msk
mörk sirap
1 krm
salt
1 tsk
malda pomeransskal

Till servering

grädde
strösocker

Gör så här

Tips

Maltextrakt kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men finns i specialbutiker och går att beställa i vissa nätbutiker.

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentar

Carola

1/25/2020

Snälla kan någon upplysa mig - när jag söker efter maltextrakt i diverse butiker på nätet finns det en uppsjö av ljus malt, extra mörk, hel, torkad flytande osv vilken malt ska det vara egentligen?! Lite dåligt att det inte står i recepet.. 😝

Redaktionen ICAse

1/27/2020

Tack för att du uppmärksammade oss på det. Det ska vara mörk, flytande maltextrakt. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Redaktionen ICAse

1/27/2020

Hej Carola! Tack för att du uppmärksammade oss på det. Det ska vara mörk, flytande maltextrakt. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Testa liknande recept