Memma

Betyg 3.3 av 5.
86 personer har röstat
12
Memma

Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

Memma

Ingredienser

4 portioner
4 dl  vatten
1 dl  fint rågmjöl (1dl motsvarar 55g)
1 dl  mörk, flytande maltextrakt
2 msk  mörk sirap
1 krm  salt
1 tsk  malda pomeransskal

Till servering

grädde
strösocker

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde mot mjölkproteinfri erstättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Maltextrakt kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men finns i specialbutiker och går att beställa i vissa nätbutiker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
86 personer har röstat

Kommentarer

Vaniljsås??? Det var det roligaste jag hört...

Aila

2024-03-14

Vaniljsås??? Det var det roligaste jag hört...

Aila

2024-03-14

Så det tar 6 timmar???? Det är det värt

Madeleine

2024-01-09

Testa liknande recept

Vörtbröd med pomerans och ingefära
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotlandslimpa
Betyg 4.2 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt potatisbröd
Betyg 3.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grovt rågbröd
Betyg 4.4 av 5.
145 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk gotlandslimpa
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dinkel- och rågknäcke med frön
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga