Memma | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Memma

Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 70°C.
  2. Koka upp vattnet i en kastrull som tål att stå i ugnen. Vispa ner mjölet och malten.
  3. Sätt locket på kastrullen och sätt in den i ugnen ca 3 timmar.
  4. Höj ugnstemperaturen till 125°C.
  5. Koka upp smeten på spisen och tillsätt sirapen, saltet och pomeransskalet. Fortsätt koka under omrörning ca 10 minuter. Häll smeten i en ugnssäker form. 
  6. Grädda mitt i ugnen ca 3 timmar. Rör om i memman ca 4 gånger i timmen under gräddningen. Låt memman kallna.
  7. Till servering: Servera memman med ovispad eller vispad grädde och socker.

 

Tips

Maltextrakt kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men finns i specialbutiker och går att beställa i vissa nätbutiker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl vatten
  • 1 dl fint rågmjöl (1dl motsvarar 55g)
  • 1 dl maltextrakt
  • 2 msk mörk sirap
  • 1 krm salt
  • 1 tsk malda pomeransskal
Till servering
  • grädde
  • strösocker
Lägg till i inköpslistan