Ägghalvor med räk- och oströra
Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
Ingredienser
8 bufféportioner
8 ägg
Oströra
1/2 liten rödlök
1/2 citron
1 msk dill
2 dl handskalade räkor i lake
1 dl riven lagrad ost
3 msk crème fraiche
3 msk majonnäs
salt
svartpeppar
Till garnering
mâchesallad eller dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag gröper alltid ur äggulan, mosar den tillsammans med lite majonnäs för att få den klimpfri, smaksätter på flera olika sätt och spritsar tillbaka i äggvitan. Smakfullt och vackert med flera olika färger beroende på vad jag blandar äggulan med.
Eva
2023-04-03Gjorde denna idag och hjälp vilken fräsch förrätt det blev, mycket syrlig men samtidigt bra kraft i och riklig smak från osten, vi körde med Skotsk cheddar lagrad och det blev en riktig succé!
Rasmus
2022-04-17Ägghalvor med det lilla extra! Hade lite chilliflakes på toppen, så gott…
Eva
2022-04-13