Ägghalvor med räk- och oströra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ägghalvor med räk- och oströra

Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola äggen kalla. Skala och dela dem på mitten. Skär av en liten platta i botten på äggen så att de kan stå.
  2. Oströra: Skala och finhacka löken. Riv det yttersta skalet av citronen. Skär dillen fint. 
  3. Sila av räkorna och pressa ur vätskan. Blanda hälften av räkorna med alla ingredienser. Smaka av med salt, peppar och några droppar citronsaft.
  4. Toppa ägghalvorna med räk- och oströran, garnera med resten av räkorna och gärna med sallad eller dill.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
  • 8 ägg
Oströra
  • 1/2 liten rödlök
  • 1/2 citron
  • 1 msk dill
  • 2 dl handskalade räkor i lake
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 3 msk crème fraiche
  • 3 msk majonnäs
  • salt och svartpeppar
Till garnering
  • mâchesallad eller dill
Lägg till i inköpslistan