Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Grillade lammracks med rosmarin

Att grilla lammracks är fantastiskt gott - speciellt när de får ta smak av fänkål, färsk rosmarin, vitlök och fräsch citron. Låt köttet marineras ordentligt genom att både gnida in och sedan pensla på med mera marinad under grillningens gång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snitta fettkappan på lammracksen med en liten kniv i ett rutmönster.
  2. Skala och hacka vitlöksklyftorna. Riv det yttersta skalet av citronerna. Plocka av rosmarinbladen från kvisten och grovhacka dem och blanda samman allt med chiliflakes och mortlade fänkålsfrön. Rör ner olivolja och salt.
  3. Gnid in lammracksen med marinaden. Grilla köttsidan först på direkt värme tills den fått fin färg. Flytta sedan över köttet till indirekt värme. 
  4. Pensla med marinaden under grillningen. Lammet är klart när det är rosastekt och innertemperaturen är 58-60˚C. 
  5. Krydda köttet med svartpeppar från kvarnen och låt köttet vila ca 5 minuter innan det skärs upp mellan revbenen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Skär citronerna i halvor och grilla på snittytan ca 3 minuter. Pressa saften över köttet vid servering.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 lammracks (à ca 400 g)
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 citroner
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 3 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1832 kJ / 437 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer