Grillade lammracks med rosmarin

28
1
Grillade lammracks med rosmarin

Att grilla lammracks är fantastiskt gott - speciellt när de får ta smak av fänkål, färsk rosmarin, vitlök och fräsch citron. Låt köttet marineras ordentligt genom att både gnida in och sedan pensla på med mera marinad under grillningens gång.

Grillade lammracks med rosmarin

Ingredienser

4 portioner
2 lammracks (à ca 400 g)
5 vitlöksklyftor
2 citroner
1/2 kruka rosmarin
1 tsk chiliflakes
1 tsk fänkålsfrön
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Skär citronerna i halvor och grilla på snittytan ca 3 minuter. Pressa saften över köttet vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentar

Klas

2021-08-07

Britt-Marie tyckte det var riktigt gott! Madelene tyckte det kunde varit lite längre på grillen.

Näringsvärde per portion

Energi 1832 KJ / 437 kCal
Fett 34 g
Salt 1.12 g
Kolhydrater 5 g
Protein 27 g
Läs mer om näringsvärden