Cheesecake med citron och mynta

109
25
Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Cheesecake med citron och mynta

Ingredienser

8 portioner

Botten

1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker

Fyllning

300 g färskost av cream cheese-typ
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta

Till garnering

4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker

För alla

Kontrollera noga innehållet i godisäggen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Slå formen lätt mot bordet innan du ställer in den i ugnen så får du bort eventuella luftbubblor.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.

Vad tyckte du om receptet?

109

Kommentarer

Johanna

2022-08-07

Goda smaker men botten blev svampig och rinnig när den inte förgräddats.

Rose

2022-04-17

Enkel att göra och jättegod!

Mona

2022-04-17

Jag hann inte smaka själv för den åkte med maken genom halva Sverige till svärmor. De sa att det var den godaste dessert de ätit. Jag litar på dem, de är kinkiga. 😀

Näringsvärde per portion

Energi 1698 KJ / 406 kCal
Fett 27 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 35 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden