Cheesecake med citron och mynta

64
12
Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Cheesecake med citron och mynta

Ingredienser

8 portioner

Botten

1 krm
hel kardemumma
10 st
digestivekex
75 g
smält smör
1/2 dl
strösocker

Fyllning

300 g
färskost av cream cheese-typ
2 dl
lätt crème fraiche
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg
1 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronsaft
2 msk
finhackad mynta

Till garnering

4 dl
färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
-
mynta
-
citronskal
-
gärna godisägg
-
florsocker

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Slå formen lätt mot bordet innan du ställer in den i ugnen så får du bort eventuella luftbubblor.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.

Vad tyckte du om receptet?

64

Kommentarer

Karin

7/25/2020

Mycket god - toppklass!

Sabina

6/10/2020

Riktigt god! Fick bra betyg av alla mina vänner 😊 Lakritsen var inte så starkt i smaken som jag väntade, så om man vill ha så att det smakar mycket får man nog lägga till lite mer.

Kicki

4/18/2020

Har haft den i ugnen i 30 min men den verkar inte stanna. Ska man ta ut den iaf eller låta den vara kvar en stund till.

Redaktionen ICAse

4/20/2020

Hej Kicki! Som bekant så är alla ugnar olika. Man ska grädda cheesecaken tills den stannar. Vissa ugnar kräver längre tid än 30 minuter. Hoppas att du gillar den! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1698 KJ / 406 kCal
Fett 27 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 35 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept