Cheesecake med citron och mynta

Betyg 4.3 av 5.
119 personer har röstat
28
Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Cheesecake med citron och mynta

Ingredienser

8 portioner

Botten

1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker

Fyllning

300 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta

Till garnering

4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
119 personer har röstat

Kommentarer

Kan man frysa den? Och när skall jag iaf ta upp den innan den skall serveras? Lena

Lena

2024-07-08

Hej Lena! Ja det borde gå bra att frysa kakan. Tina den sedan i kylskåp 10-12 timmar innan den ska serveras.

Redaktionen

2024-07-11

Tog längre tid än 30 minuter i ugnen, men oj vad gott!

Anna

2024-03-12

Show

Elin

2023-04-07

Näringsvärde per portion

Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett27 g
Salt0.74 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Snabb sommartårta
Betyg 4.2 av 5.
93 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Alkoholfri sangria
Betyg 4.8 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Klassisk cheesecake
Betyg 3.5 av 5.
118 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grapefruktkaka med hasselnötsmaräng
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sallad med grapefrukt och havreris
Betyg 4.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tacos med halloumi
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga