Cheesecake med citron och mynta

87
18
Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Cheesecake med citron och mynta

Ingredienser

8 portioner

Botten

1 krm
hel kardemumma
10 st
digestivekex
75 g
smält smör
1/2 dl
strösocker

Fyllning

300 g
färskost av cream cheese-typ
2 dl
lätt crème fraiche
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
2
ägg
1 msk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronsaft
2 msk
finhackad mynta

Till garnering

4 dl
färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
-
mynta
-
citronskal
-
gärna godisägg
-
florsocker

För alla

Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.

Gör så här

Tips

Slå formen lätt mot bordet innan du ställer in den i ugnen så får du bort eventuella luftbubblor.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.

Vad tyckte du om receptet?

87

Kommentarer

Roxanne

2021-06-26

Brukar ha i mer citronsaft för syrlighet. Gott att servera med grädda också! En solklar favorit bland alla som jag bjudit den på. Har gjort denna med laktosfri Philadelphia och creme fraiche några ggr. Upplever att konsistensen blir bättre pga lite fastare och räcker att ha inne den exakt 30 min. När jag använt vanlig Philadelphia och creme fraiche upplever jag att det blir rinnigare och behöver bakas längre i ugnen. Går även att göra någon dag innan o ha i kylen utan problem, garnera dock samma dag den ska serveras.

Louise

2021-04-05

Hade den inne några minuter längre än vad receptet sa. Hade också i mer citronjuice (personlig preferens). Transporterade den till hyttan med snöskooterer och den klarade transporten i -10 grader i 2 timmar hur fint som helst. Denna ska jag baka flera gånger!

Annlouise

2021-04-05

Måste testa att göra, någon frågade om den ska förvaras i frys eller kyl. Frysen utgår jag ifrån vilket är bra om man inte äter upp allt och sparar.

Näringsvärde per portion

Energi 1698 KJ / 406 kCal
Fett 27 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 35 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept