Cheesecake med citron och mynta

En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017

Ingredienser
8 portioner
Botten
1 krm hel kardemumma
10 st digestivekex
75 g smält smör
1/2 dl strösocker
Fyllning
300 g färskost
2 dl lätt crème fraiche
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronsaft
2 msk finhackad mynta
Till garnering
4 dl färska hallon, jordgubbar eller blandade bär
mynta
citronskal
gärna godisägg
florsocker
För alla
Kontrollera noga innehållet i godisäggen.
Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i kexen. Välj laktosfria produkter av matfett, färskost och crème fraiche.
Gör så här
Tips
Slå formen lätt mot bordet innan du ställer in den i ugnen så får du bort eventuella luftbubblor.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.
För en vacker påsktårta garnera gärna med godisägg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1698 KJ / 406 kCal
Fett27 g
Salt0.74 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Show
Elin
2023-04-07Goda smaker men botten blev svampig och rinnig när den inte förgräddats.
Johanna
2022-08-07Enkel att göra och jättegod!
Rose
2022-04-17