Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 15 MIN | Enkel

Piffig grönsallad

Den klassiska och populära grönsalladen piffas upp av både de krispiga och gröna bladen samt den fräscha syrligheten från citronen. Den är enkel och snabb att blanda ihop med lite olivolja och har alltid en given plats bredvid den grillade köttbiten eller fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och riv salladen i bitar.
  2. Blanda olivoljan med citronsaften, krydda med salt och peppar.
  3. Blanda salladen med dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 krispsallad
  • 1 huvudsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 284 kJ / 68 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer