UNDER 15 MIN | Enkel

Piffig grönsallad

Den klassiska och populära grönsalladen piffas upp av både de krispiga och gröna bladen samt den fräscha syrligheten från citronen. Den är enkel och snabb att blanda ihop med lite olivolja och har alltid en given plats bredvid den grillade köttbiten eller fisken.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa, skölj och riv salladen i bitar.
  2. Blanda olivoljan med citronsaften, krydda med salt och peppar.
  3. Blanda salladen med dressingen.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 krispsallad
  • 1 huvudsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 284 kJ / 68 kCal