En härlig påsk där krispig laxsida, lamm, sill, sallad med sparris och en syrlig drink står på menyn.
Tips! Alla våra recept till
påsken hittar du här!
Dela med vänner
1. Nubbesill
13
1
Den bästa nubbesillen gör du snabbt av matjessill och inläggningssill. Lök, kokta ägg, tärnade tomater och chilisås ger den rätta smaken, och blandningen blir desto godare av att stå i kylen ett dygn. Skål för ett enkelt recept på nubbesill!
Gör din egna goda sillinläggning! Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot är både festligt och njutbart. Äpple ger sillen en fräsch och syrlig smak och pepparroten tillför sting.
3. Matjessill med citron- och pepparrotscrème och ägg
3
0
Klassiska smaker bjuds i detta vackra sillfat, som matjessill, färsk potatis och kokta ägg. Crème fraichen, med smak av både färsk pepparrot och citron, matchar sedan fint in i sältan från matjessillen.
Porchetta är en italiensk maträtt som vanligtvis görs på fläskkött som rullas ihop med en smakrik fyllning. Här har vi gjort variant på lamm fylld med en kryddblandning av vitlök, fänkål, timjan och rosmarin. Servera lammet med örtsky och pestoslungad potatis.
Skåla in middagen med en syrlig och uppfriskande drink! Denna gin fizz smaksätts med den italienska citronlikören Limoncello och toppas med bubblig fruktsoda.
Nubbesallad med perfekt blandning av bland annat matjessill, crème fraiche, majonnäs, kaviar, potatis och hårdkokta ägg. Hacka och blanda snabbt ihop alla ingredienser och servera nubbesalladen på kavring eller knäckebröd.
Servera laxsida i ugn med ett krispigt täcke av panko smaksatt med vitlök, kapris, oliver, nötter och persilja. Vacker och god lax perfekt att servera på buffé-bordet till påsk.
Äggcocotte är ägg som tillsammans med grädde och lagrad ost bakas i formar i vattenbad i ugnen. Resultatet blir en len och luftig äggkräm som avnjuts tillsammans med löjrom och crème fraiche och toppas med gräslök.
Börek är tunn filodeg som fylls med olika ingredienser. I det här receptet tillagas filodegspajen med en krämig fyllning av spenat, fetaost och marinerade kronärtskockor och ugnsbakas tills krispig och frasig.
Bjud på en vårig sallad med primörerna sparris och rädisor, salta sardeller och krämiga ägg. Servera salladen tillsammans med valnötter och en len dressing med smak av basilika och citron.
Det här saftiga brytbrödet är buffébordets absoluta höjdpunkt! Hembakat bröd med parmesan och smör smaksatt med salvia och vitlök i en formation av små frallor utmärkta att delas av många.
Vårens godaste paj är en citronpaj fylld med god och fräsch citronkräm som lyser gul som solen. Att bjuda på paj med citron är en fantastisk efterrätt och ett måste på påskbordet, men den passar såklart alla tider på året. Du väljer själv de bär du gillar att toppa citronpajen med.