Räk- och laxtårta
Denna rökta laxtårta är verkligen en given succé till bjudningar och festliga tillfällen. Tårtans botten är läcker kavring och ovanpå finner du räkor, dill, hummerfond, crème fraiche och rökt lax.
Ingredienser
8 portioner
200 g kavring
25 g smör eller margarin
3 gelatinblad
400 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
1/2 finhackad rödlök
2 msk hackad dill
2 msk pressad citron
1 msk hummerfond
1 krm vitpeppar
6 skivor rökt lax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort denna i många år, uppskattad och supergod.
Catharina
2024-03-27Öka smöret i kavringbottnen. Garnera också med räkor, citron, kaviar och gurka så det blir lite mer färg. Har gjort denna tårta många ggr och den är verkligen uppskattad.
Boris gunnar
2022-04-04Absolut ingen succe! Receptet borde tas bort per omgående!Kavringsbotten på tok för lös! Öka mängden smör., så blir den fastare.Räkfyllningen blir intetsägande vad sägs om en nypa chiliflakes? Jag kompletterade med ägg, caviar och citron. ICA får en svag tvåa (av fem möjliga).
Bo
2021-12-31