Bästa rödvinssåsen
Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016
Ingredienser
6 portioner
3 schalottenlökar
50 g hackad rotselleri
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk strösocker
2 tsk tomatpuré
6 dl rött vin
2 krm torkad timjan
3 persiljestjälkar
2 msk konc kalvfond
salt
malen svartpeppar
ca 1/2 msk majsstärkelse
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Jätte gott. Helena 😊
Alli helena
2024-06-29Onödigt krångligt. Börja med 2dl rödvin och 2 dl vatten. Tillsätt en buljongtärning Knorr mörk oxbuljong. Koka upp och sjud 40 min. Tillsätt 25 g smör och 2,5 tsk socker. Koka upp och red med lite maizena i vatten. Klart!
Rikard
2024-06-15Går det verkligen att reducera såsen från 6 dl vin till 3 dl sås på 30 minuter?
Helge
2024-04-23