Bästa rödvinssåsen

78
7
Bästa rödvinssåsen

Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Bästa rödvinssåsen

Ingredienser

6 portioner
3
schalottenlökar
50 g
hackad rotselleri
2 msk
rumsvarmt smör
1 tsk
strösocker
2 tsk
tomatpuré
6 dl
rött vin
2 krm
torkad timjan
3
persiljestjälkar
2 msk
konc kalvfond
-
salt
-
malen svartpeppar
ca 1/2 msk
majsstärkelse

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

78

Kommentarer

Hans

2021-03-18

Vilken fantastiskt god sås detta blev:). Reduceringen är nog knepet.

Peter

2021-02-20

Alltså tycker ni verkligen att 3 dl sås ska räcka till 6 personer????Haha o hihi

Catarina

2020-12-31

Vore bättre med vikt på löken också som gör rotsellerin eftersom lökar kan variera väldigt i storlek. Även charlottenlök.

Näringsvärde per portion

Energi 864 KJ / 206 kCal
Fett 4 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 12 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept