Bästa rödvinssåsen

Är hemkokt buljong ett måste? Och är ekat vin i såsen ett absolut no no? Och vad blir godast i – torkade eller färska örter? Om du är på jakt efter en riktigt god rödvinssås kan du sluta leta nu. Det här receptet är noga utprovad och matchar vilken köttbit som helst!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2016

Ingredienser
6 portioner
3 schalottenlökar
50 g hackad rotselleri
2 msk rumsvarmt smör
1 tsk strösocker
2 tsk tomatpuré
6 dl rött vin
2 krm torkad timjan
3 persiljestjälkar
2 msk konc kalvfond
salt
malen svartpeppar
ca 1/2 msk majsstärkelse
Gör så här
00:05:00
00:01:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi864 KJ / 206 kCal
Fett4 g
Salt0.3 g
Kolhydrater12 g
Protein2 g
Kommentarer
Den blev kanon😊
Thomas
2025-01-01Hej Vilket vin som är bäst vore bra om det framgick Tyvärr hade vi för surt vin och ICAs tomatpurre' som är duktig som ättika, odugliga som tamatpurre'
Jan
2025-01-01Det är nyår och vi lagar denna i talande stund. Undrar hur det kommer gå. Herre min ge. Antingen 16 nöjda gäster eller hemgång. Uppdaterar er senare fam
Milijan
2024-12-31