Räkcheesecake

5
4
Räkcheesecake

Räkcheesecake? Nu kanske du tänker: Men är inte cheesecake en efterrätt? Visst, ofta är det så, men inte i det här fallet. Addera bara lite räkor, gräslök, dill, kavring och annat gött så har du en rätt som gör sig lika bra på julbordet som på midsommar.

Skriv ut
Räkcheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

200 g
kavring
75 g
smör eller margarin

Fyllning

4
gelatinblad
580 g
räkor i lake
1
rödlök
20 g
färsk dill
250 g
naturell kvarg (10%)
3 dl
gräddfil
2 krm
salt
1 krm
malen svartpeppar
20 g
färsk gräslök

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, kvarg och gräddfil mot mjölkproteinfria produkter.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Karin

12/30/2020

Hej! hur mycket vatten /gelatinpulver ska man ha som motsvarar 4 gelatinblad?

Anna

6/17/2020

Vill veta om man kan använda något annat än gelatinblad?

Redaktionen ICAse

6/18/2020

Hej Anna! Du kan byta ut gelatinblad mot agar agar eller gelatinpulver. Hälsningar Ulrika

Mariana

4/12/2020

Super gott! Låt räkorna torka ordentligt oh då står sig bra två dagar i rad i kylen! En favorit nu till högtider!

Näringsvärde per portion

Energi 804 KJ / 192 kCal
Fett 11 g
Salt 1 g
Kolhydrater 10 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept