Räkcheesecake
![Räkcheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190388/cf_259/rakcheesecake.jpg)
Räkcheesecake? Nu kanske du tänker: Men är inte cheesecake en efterrätt? Visst, ofta är det så, men inte i det här fallet. Addera bara lite räkor, gräslök, dill, kavring och annat gött så har du en rätt som gör sig lika bra på julbordet som på midsommar.
![Räkcheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_190388/cf_259/rakcheesecake.jpg)
Ingredienser
12 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
580 g räkor i lake
1 rödlök
20 g färsk dill
250 g naturell kvarg (10%)
3 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
20 g färsk gräslök
För alla
Fri från ägg men innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör, kvarg och gräddfil mot mjölkproteinfria produkter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi804 KJ / 192 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g
Kommentarer
Går denna att göra i förväg och frysa?
Anna
2023-12-09Fantastiskt god!
Rikard
2023-06-22Hej! hur mycket vatten /gelatinpulver ska man ha som motsvarar 4 gelatinblad?
Karin
2020-12-30