Räkcheesecake
Räkcheesecake? Nu kanske du tänker: Men är inte cheesecake en efterrätt? Visst, ofta är det så, men inte i det här fallet. Addera bara lite räkor, gräslök, dill, kavring och annat gött så har du en rätt som gör sig lika bra på julbordet som på midsommar.
Ingredienser
12 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
4 gelatinblad
580 g räkor i lake
1 rödlök
20 g färsk dill
250 g naturell kvarg (10%)
3 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
20 g färsk gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi804 KJ / 192 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g
Kommentarer
Går denna att göra i förväg och frysa?
Anna
2023-12-09Fantastiskt god!
Rikard
2023-06-22Hej! hur mycket vatten /gelatinpulver ska man ha som motsvarar 4 gelatinblad?
Karin
2020-12-30