Räkcheesecake

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat
6
Räkcheesecake

Räkcheesecake? Nu kanske du tänker: Men är inte cheesecake en efterrätt? Visst, ofta är det så, men inte i det här fallet. Addera bara lite räkor, gräslök, dill, kavring och annat gött så har du en rätt som gör sig lika bra på julbordet som på midsommar.

Räkcheesecake

Ingredienser

12 portioner

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

4 gelatinblad
580 g räkor i lake
1 rödlök
20 g färsk dill
250 g naturell kvarg (10%)
3 dl gräddfil
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
20 g färsk gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.9 av 5.
7 personer har röstat

Kommentarer

Går denna att göra i förväg och frysa?

Anna

2023-12-09

Fantastiskt god!

Rikard

2023-06-22

Hej! hur mycket vatten /gelatinpulver ska man ha som motsvarar 4 gelatinblad?

Karin

2020-12-30

Näringsvärde per portion

Energi804 KJ / 192 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater10 g
Protein12 g

Testa liknande recept

Krämig cheesecake med chokladbotten
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbercheesecake med browniebotten
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostcheesecake med pepparkaksbotten
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakscheesecake
Betyg 2.8 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkakscheesecake med ingefärslingon
Betyg 4 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga