Laxfilé i ugn med citron
Somrig laxfilé i ugn smaksatt med syrlig citron. Laxfilén tar 25 minuter i ugnen, så du hinner koka perfekt färskpotatis och förbereda övriga tillbehör under tiden. Servera laxen med potatis och en god sås, och gärna en härlig grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
8 portioner
ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1628 KJ / 388 kCal
Fett28 g
Salt1.48 g
Kolhydrater0.1 g
Protein31 g
Kommentarer
funkar den att frysa in? tänkte ha det här på min födelsedag och gör den gärna nu då jag har tid, fyller år 2025
Jonathan
2024-12-11Blev väldigt gott. Stekte i ugn till 54 grader. Hade 8hg lax till 4 personer. Allt gick åt. Serverade romsås, kokt potatis och sallad till.
Gudrun
2024-09-23Skulle varit bra att satt ut mängder man bör ha på citron peppar salt för sedan går de ju alltid att lägga till ytterligare efter eget önskmål
Elisabet
2024-08-22