Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marsipankycklingar

Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rulla 5 stora och 5 små bollar av marsipanen (för 5 marsipankycklingar). 
  2. Fäst de små bollarna på de stora. 
  3. Tryck fast 2 mandelspån som näbb och ett mandelspån som stjärtfjäder på varje kyckling.
  4. Doppa nedre delen av kycklingen i chokladen. Ställ på en bakpappersklädd bricka. 
  5. Doppa en tandpetare i den smälta chokladen och måla ögon. Låt stelna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Ingredienser

Portioner: 5
  • 200 g gul marsipan
  • 15 mandelspån
  • ca 50 smält mörk choklad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 986 kJ / 236 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB