Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Påskskinka

En läcker, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med en färdigkokt skinka från butiken dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 skinka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Griljering: Blanda senap, honung och äggula. Mixa persilja och ströbröd till ett grönt smul.
  3. Lägg skinkan på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  4. Torka av skinkan med hushållspapper. Sikta över majsstärkelse. Pensla eller bred senapsblandningen på skinkan och strö sedan på ströbrödet.
  5. Griljera skinkan mitt i ugnen tills den fått fin färg, 10- 15 minuter. Låt den kallna snabbt.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein).

Ingredienser

Portioner: 1 skinka
  • ca 3 kg färdigkokt helgskinka
Griljering
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk svensk senap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 äggula
  • 1 kruka persilja
  • 1 msk majsstärkelse
  • 1 1/2 dl ströbröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer