Brantevikssill
Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill
30 hela vitpepparkorn
30 hela kryddpepparkorn
1 gul lök
1 rödlök
2 lagerblad
1 kruka dill
2 tsk citronpeppar
2 dl strösocker
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej, Brukar göra min Brantevikssill på färsk sill, men tänkte i år prova salt sill. Har vattnat ur och gjort en 1-2-3-lag. Hur länge rekommenderar NI att låta sillen dra i lagen innan användning? Har också funderat på varför man aldrig maler lagerblad? (Det gäller i ALLA recept)
Leif
2024-12-07Hej Leif! " 2 dygn brukar vi rekommendera. Lagerbladen ger så mycket smak hela så mala brukar inte behövas. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-09Jag gjorde sillen förra julen enligt receptet. Det blev en hit! Så jäkla bra, gott!
Kenth
2024-12-03Ska det inte vara nån lag? Ättiksprit vatten?
Annsofie
2024-11-09Hej Annsofie! Det ska det inte vara i en Brantevikssill. Sockret smälter och saltet drar ur lite vätska så det blir en lag efter en stund. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-12