Brantevikssill

Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Om inte lagen ska sparas o hällas på så tycker jag det ska framgå tydligt. Annars tror man att ni har glömt skriva det och häller på ändå. I andra recept på Branteviks sill ska nämligen spadet sparas och hällas på. Så gjorde jag… 🤦♂️
Magnus
2025-06-18Perfekt till frukostägget!
Ingemar
2025-06-16Jag skulle önska att ni låter ordet brantevikssill finnas som referens så man hittar receptet till det gamla ”oäkta” receptet. Har gjort den gamla varianten många gånger och alla tycker att den sillen är suveränt god.
Niklas
2025-04-17