Brantevikssill

Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.

Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill
30 hela vitpepparkorn
30 hela kryddpepparkorn
1 gul lök
1 rödlök
2 lagerblad
1 kruka dill
2 tsk citronpeppar
2 dl strösocker
1 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Hej Ska inte spadet från sillen sparas och hällas över sillen. mvh Karin Blom
Karin
2025-01-23Hej Karin! Nej, i det här receptet så packar man sillen i en burk med salt och socker som sen smälter och bildar en ny lag till sillen. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2025-01-24Hur lång hållbarhet är det på Brantevikssill?
Petter
2024-12-23Hej Petter! Vi rekommenderar ca 1 vecka i kyl på den här. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-23Gör den varje jul, alltid lika uppskattad;) God jul
Fredrik
2024-12-21