Brantevikssill
Brantevikssill är en god, lite söt och kryddig sill. Sillen är enkel att göra när du varvar 5-minuterssill med lök, mortlade pepparkorn, citronpeppar, lagerblad och dill. Ställ i kylen några dagar så mognar smakerna till brantevikssillen.
Ingredienser
8 portioner
2 förp 5-minuters inläggningssill
30 hela vitpepparkorn
30 hela kryddpepparkorn
1 gul lök
1 rödlök
2 lagerblad
1 kruka dill
2 tsk citronpeppar
2 dl strösocker
1 tsk salt
För alla
Fri från gluten, laktos. mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
En mindre söt variant med liknande ingredienser hittar du här: Sill med dill och rödlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi936 KJ / 224 kCal
Fett6 g
Salt2.4 g
Kolhydrater35 g
Protein6 g
Kommentarer
Tack för jättegott recept på Brantevikssill ! Hur länge står den sig i kylen? AnnaLena
Anna-lena
2024-01-10Hej Anna_Lena och vad kul att du gillar receptet! Sillen håller absolut i en vecka i kylen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-01-22Ingen ättika?
Ulf
2023-12-19Tack Ulf för din fråga! Brantevikssill är lite annorlunda än andra sillrecept, det ska inte vara någon ättika i. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-20Hur blir det om man använder vanlig inläggningssill istället för 5-minuterssill?
Annica
2023-12-18Hej Annica! Det skulle vi inte våga rekommendera, vanlig urvattnad inläggningssill behöver en 1-2-3 lag (ättika, socker och vatten) Möjligen att du kan lägga in inläggningssillen i denna https://www.ica.se/recept/123-lag-724407/ först och låta sillen dra något dygn men receptet är provlagat med 5-minuterssillen. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-19