Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde
Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.
Ingredienser
8-10 bitar
1 1/2 dl rumstempererad lemon curd
4 dl vispgrädde
1 passionsfrukt
1 1/2 dl blåbärssylt
1 förp färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)
Till garnering
chokladägg, marsipanfigurer eller passionsfrukt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 8 bitar exkl. garnering.
Energi1697 KJ / 405 kCal
Fett22 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein4 g
Kommentarer
Älskar denna, tog typ 10min att göra och såååå god
Sandra
2024-03-30Frisk och god. Den lemon curd som vi köpte skar sig dock med grädden, så det blev mer en mosaikeffekt än en jämn blandning på toppen. Men rekommenderas!
Linda
2023-04-28God och lättgjort tårta. Lyckas man inte med denna ska man hålla sig ifrån köket. Fin fördelning mellan sött och syrligt. Jag vispade in lite Philadelphiaost ( ett par matskedar) i gräddblandningen för att göra den lite intressantare, plus lite florsocker. Alla älskade den, Tack
Anna
2023-04-13