Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

13
6
Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.

Skriv ut
Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Ingredienser

8-10 bitar
1
passionsfrukt
3 dl
vispgrädde
1 dl
lemon curd
1 1/2 dl
blåbärssylt
1
förp färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)

Till garnering

chokladägg, marsipanfigurer eller passionsfrukt

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg. Kontrollera noga innehållet i godiset.
Gör glutenfri: välj glutenfri tårtbotten.

Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 8 bitar exkl. garnering.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Peter

2021-04-06

Enkel , mycket god !! Väldigt syrlig dock , om man inte skulle gilla det så kan man hoppa över antingen lemon curden eller passsionfrukten i grädden. Bara ett tips.

Lena

2021-04-04

Galet god! Men jag gjorde iordning bottnarna lite i förväg genom att ta hälften av vispgrädden med Lemon Curden. Sen garnerade jag strax innan servering med resten av grädden blandat med en passionsfrukt, väldigt gott!

Helene

2021-03-30

Hej! Göra denna tårta bäst iordning dagen innan eller samma dag som servering?

Redaktionen ICAse

2021-03-30

Hej Helene! Vi rekommenderar att göra tårtan samma dag som du ska servera den. Skulle det bli nåt över så håller den sig bra 1-2 dagar i kylen. Titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarhet! Hoppas att du gillar tårtan! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1408 KJ / 337 kCal
Fett 17 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 41 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept