UNDER 30 MIN | Enkel

Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och gröp ur kärnorna ur passionfrukterna. Vispa grädden fluffig och rör ner lemon curd och passionfrukten.
  2. Bred blåbärssylten på 2 av bottnarna (för 1 tårta) och bred hälften av grädden ovanpå sylten.
  3. Lägg ihop bottnarna och bred på resten av grädden på toppen.
  4. Till garnering: Dekorera gärna tårtan med chokladägg, marsipanfigurer och/eller extra passionsfrukt.

För alla

Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri tårtbotten. Kontrollera noga innehållet i godiset.

Näringsvärdet är beräknat per bit räknat på 8 bitar exkl. garnering.

Ingredienser

Portioner: 8-10 bitar
  • 1 passionsfrukt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl lemon curd
  • 1 1/2 dl blåbärssylt
  • 1 förp färdiga tårtbottnar (à ca 330 g)
Till garnering
  • chokladägg, marsipanfigurer eller passionsfrukt

Näringsvärde
Per portion

Energi 1408 kJ / 337 kCal