Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Lammsteken är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Med rostade grönsaker som morot, palsternacka, tomat och blomkål till kan mängden kött per portion minskas till 100-150 g, denna mängd kött skulle då räcka till 6-7 portioner istället för 4! Bra för klimatet och ännu mera goda smaker på tallriken.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Smakar alldeles förträffligt utan att behöva använda alldeles för mycket ingridienser. Pressade över lite citron mot slutet. En krämig gratäng och babyspenat blandat med rödlök. Förträfflig måltid.
Curt
2022-12-31Om steken är på 2,5 kg, hur länge ska den då vara i ugnen? Temperatur när den är klar?
Björn kristian
2022-12-26Rekommenderad sås till? God fortsättning!
Gunilla
2019-12-29Hej Gunilla! Tack för din fråga och ursäkta sent svar. Vad sägs om en god rödvinssås till? Sök på receptid 719766 eller kopiera länken (https://www.ica.se/recept/lattlagad-rodvinssas-719766/) i din webläsare. Önskar dig en smakrik start på det nya året! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-07