Lammstek i ugn
Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 lammstek (à ca 1 kg)
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1/2 kruka färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett7 g
Salt3.89 g
Kolhydrater0.4 g
Protein52 g
Kommentarer
Jag tycker om lamm och köper och lagar det då och då. Det här receptet var ovanligt bra vad gäller stektiden, jag tog ut min lammstek vid 65C och lät den stå under lock en stund och när jag drog ur termometern visade den 70C. Köttet var helt perfekt stekt, lätt rosa utan att vara blodigt. Den här gången kryddade jag med mycket torkad timjan (hade glömt köpa färsk), brynte steken först i olivolja och ringlade lite olivolja över den uppbundna steken innan jag satte in den i ugnen.
Per
2024-03-30Svar till någon som kritiserade.. Fårkött passar utmärkt i Boeff Bourgonung gryta som alternativ till högrev, det smakar också gott att lägga på grillen.
Marie
2024-03-28Lars, finns inte många på nya Zeeland som vet hur man lagar lammstek
Anders
2024-01-14