Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammstek i ugn

Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Bind ev upp steken med ett steksnöre.
  3. Bryn köttet runt om och krydda med salt, peppar, timjan och pressad vitlök.
  4. Stick en ugnstermometer (gärna digital) mitt i steken och sätt den i ugnen.
  5. Låt temperaturen komma upp till 65-70°C, ca 1 1/2 timme. Låt steken vila inlindad i folie före servering.

För alla

Lammsteken är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Klimatanpassa

Med rostade grönsaker som morot, palsternacka, tomat och blomkål till kan mängden kött per portion minskas till 100-150 g, denna mängd kött skulle då räcka till 6-7 portioner istället för 4! Bra för klimatet och ännu mera goda smaker på tallriken.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 lammstek (à ca 1 kg)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 tsk timjan
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1175 kJ / 281 kCal