Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Chocolate cupcakes med chokladägg

Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Cupcakes: Blanda socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke.
  3. Sikta ner mjöl och kakao.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och olja hastigt i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna med en ballongvisp. 
  5. Tillsätt det heta vattnet lite i taget. Blanda till en slät smet.
  6. Fördela smeten i 12 muffinsformar (för 12 port), ställda i en muffinsplåt.
  7. Grädda i mitten av ugnen 16-18 minuter. Testa med provsticka, den ska vara torr. Ta ut och låt svalna helt.
  8. Frosting: Hacka chokladen och smält över vattenbad eller försiktigt i mikron. Låt svalna till rumstemperatur.
  9. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke med elvisp. Rör ner chokladen och fortsätt vispa till en slät smet. Ställ frostingen i kylen ca 10 minuter om den känns för lös.
  10. Fyll en spritspåse med frostingen. Spritsa runt två varv, men inte för tjockt, på kanten av varje cupcake.
  11. Till garnering: Garnera med strössel och lägg chokladägg i mitten, som ett fågelbo.

Näringsberäkningen är per styck utan garnering.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.

Ingredienser

Portioner: 12 st
Cupcakes
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
  • 1 dl kakao
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk (3 %)
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl hett vatten
Chokladfrosting
  • 200 g mörk choklad (70 %)
  • 300 g rumsvarmt osaltat smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
Till garnering
  • ca 25 godisägg (gärna chokladgodisägg)
  • strössel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2107 kJ / 504 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer