Chocolate cupcakes med chokladägg

554
7
Chocolate cupcakes med chokladägg

Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Chocolate cupcakes med chokladägg

Ingredienser

12 st

Cupcakes

2 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
1/2 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2 dl
vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl
kakao
1
ägg
1 dl
mjölk (3 %)
1 dl
rapsolja
1 dl
hett vatten

Chokladfrosting

200 g
mörk choklad (70 %)
300 g
rumsvarmt osaltat smör
2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1 krm
salt

Till garnering

ca 25
godisägg (gärna chokladgodisägg)
-
strössel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per styck utan garnering.

Vad tyckte du om receptet?

554

Kommentarer

Coleb

2021-03-15

Så bra cupcake recept.

Anna

2020-09-20

Bra

Rebecca

2020-04-24

Jättegott, perfekt muffinsrecept! Det blir toppen och luftigt varje gång!

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 34 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept