Chocolate cupcakes med chokladägg

605
7
Chocolate cupcakes med chokladägg

Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Chocolate cupcakes med chokladägg

Ingredienser

12 st

Cupcakes

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk (3 %)
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten

Chokladfrosting

200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Till garnering

ca 25 godisägg (gärna chokladgodisägg)
strössel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per styck utan garnering.

Vad tyckte du om receptet?

605

Kommentarer

Coleb

2021-03-15

Så bra cupcake recept.

Anna

2020-09-20

Bra

Rebecca

2020-04-24

Jättegott, perfekt muffinsrecept! Det blir toppen och luftigt varje gång!

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 34 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept