Chocolate cupcakes med chokladägg

660
9
Chocolate cupcakes med chokladägg

Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Chocolate cupcakes med chokladägg

Ingredienser

12 st

Cupcakes

2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk (3 %)
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten

Chokladfrosting

200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt

Till garnering

ca 25 godisägg (gärna chokladgodisägg)
strössel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.

Gör så här

Näringsberäkningen är per styck utan garnering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

660

Kommentarer

Emelie

2022-05-28

Bra recept. Tips jag kan ge är att inte mixa för mycket när man lägger till bakpulver. För mycket blandade och smeten kan bli för tung. Den blev väldigt kletig och god på 30 min i ugnen.

Rebecca

2022-03-05

Det här är det allra bästa receptet på muffins! De blir så fluffiga och man kan enkelt byta ut mjölken mot mjölkfria alternativ.

Coleb

2021-03-15

Så bra cupcake recept.

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 34 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden