Chocolate cupcakes med chokladägg
Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016
Ingredienser
12 st
Cupcakes
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1 ägg
1 dl mjölk (3 %)
1 dl rapsolja
1 dl hett vatten
Chokladfrosting
200 g mörk choklad (70 %)
300 g rumsvarmt osaltat smör
2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Till garnering
ca 25 godisägg (gärna chokladgodisägg)
strössel
Gör så här
Näringsberäkningen är per styck utan garnering.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi2107 KJ / 504 kCal
Fett34 g
Salt0.6 g
Kolhydrater45 g
Protein4 g
Kommentarer
Kan dubbelt upp av detta recept användas för chokladtårtbotten?
Meryem
2024-04-18Hej Meryem! Det är inget vi har testat. Det bör räcka med att göra en ggr receptet och dela till två bottnar. Tänk på att tillagnings tiden kommer att ändras. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-19Börja med att smälta chokladen eftersom den ska svalna till rumstemperatur. Fick stå och vänta på den.
Helena
2024-03-31Går det att frysa in dessa (utan frostingen såklart) och sen tina och att de fortfarande blir lika bra?
Louise
2023-01-20Hej Louise! Det går bra att frysa dessa, men det är inget vi provbakat och vet därför inte hur de bli när de är upptinade. Trevlig bakning 😊 Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-13