Chocolate cupcakes med chokladägg

519
6
Chocolate cupcakes med chokladägg

Baka med choklad på tre sätt och uppfyll en dröm för chokladälskaren. Påskgarnera dessa cupcakes med chokladägg i mitten och spritsa chokladfrosting runt, så det blir som små fågelbon. För ”light-versionen” – halvera mängden chokladfrosting!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Chocolate cupcakes med chokladägg

Ingredienser

12 st

Cupcakes

2 dl
strösocker
2 tsk
bakpulver
0.5 tsk
salt
1 tsk
vaniljsocker
2 dl
vetemjöl (2 dl mjöl motsvarar 120 g)
1 dl
kakao
1
ägg
1 dl
mjölk (3 %)
1 dl
rapsolja
1 dl
hett vatten

Chokladfrosting

200 g
mörk choklad (70 %)
300 g
rumsvarmt osaltat smör
2 dl
florsocker
1 msk
vaniljsocker
1 krm
salt

Till garnering

ca 25
godisägg (gärna chokladgodisägg)
-
strössel

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk, choklad, matfett och lämpliga godisägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri choklad, matfett och godisägg.
Över 60 minuter

Gör så här

Näringsberäkningen är per styck utan garnering.

Vad tyckte du om receptet?

519

Kommentarer

Anna

9/20/2020

Bra

Rebecca

4/24/2020

Jättegott, perfekt muffinsrecept! Det blir toppen och luftigt varje gång!

Savannah

4/5/2020

Kan man ta philadelphia i frostingen istället för smör? 🙈

Redaktionen ICAse

4/6/2020

Hej Savannah! Det är inget vi har provbakat varför vi inte vågar rekommendera att testa det. Om du gör ett försök så får du gärna kommentera igen och berätta hur det blev. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 2107 KJ / 504 kCal
Fett 34 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 45 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept