Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Silltårta

(7)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Sagolik silltårta att servera på midsommarbuffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kesella, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
Fyllning
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 3 gelatinblad
  • 1 rödlök
  • 1 burk kesella (10 %)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk sillspad
  • 1 dl finskuren gräslök
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med smulorna. Täck bottnen på en form med löstagbar kant med blandningen. Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.
  2. Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara spadet.
  3. Skala löken. Finhacka lök och sill. Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och peppar.
  4. Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet. Använd matfett, färskost, och gräddfil fri från laktos.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt kesella och gräddfil med mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).