Silltårta

68
16
Silltårta

Sagolik silltårta att servera på buffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010

Silltårta

Ingredienser

8 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör

Fyllning

1 burk matjessill (à 200 g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kvarg 10% (à 250 g)
3 dl gräddfil
3 msk sillspad
1 krm salt
1 krm svartpeppar från kvarnen

Topping

1 kruka finskuren gräslök
1/2 rödlök finhackad

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg, och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, kvarg och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

68

Kommentarer

Sebastian

2022-06-16

Samma fråga som Gunilla - kan man göra den dagen före?

Gunilla

2022-04-15

Kan man göra den dan före den ska ätas

Christian

2021-06-23

1) Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. 2) Rör ner det i sillblandningen. 3) Tillsätt lite av sillblandningen i det smälta gelatinet. 4) Låt det bli ljummet under omrörning. 5) Rör ner det i sillblandningen. Pkt 3. Vi hällde ju precis ner det(gelatinen) i sillblandningen, pkt 2!??

Redaktionen ICAse

2021-06-24

Hej Christian! Förlåt!!!! Vi har nu uppdaterat receptet med rätt ordning. Lycka till och Trevlig midsommar! Önskar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1339 KJ / 320 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 18 g
Protein 12 g
Läs mer om näringsvärden