Silltårta
Sagolik silltårta att servera på buffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2010
Ingredienser
8 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
1 burk matjessill (à 215 g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kvarg 10% (à 250 g)
3 dl gräddfil
3 msk sillspad
1 krm salt
1 krm svartpeppar från kvarnen
Topping
1 kruka finskuren gräslök
1/2 rödlök finhackad
Näringsvärde per bit
Energi1339 KJ / 320 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater18 g
Protein12 g
Kommentarer
Efter att jag ätit en väldigt god matjessilltårta på ett julbord så ville jag gärna servera det på svärmors julbord på julaftonen. Jag brukar ta med något bidrag till buffén. Dock var jag lite tveksam till om familjen skulle tycka att matjessilltårta skulle smaka för mycket sill och därför tyckte jag att detta var ett bättre alternativ. Jag gjorde som Conny nämnde och bytte ut en del av rödlöken i blandningen mot en bananschalottenlök i stället. Svärmor var stormförtjust och sa att jag skulle göra denna varje jul i framtiden. Även tonåringarna och alla de andra tyckte att det var ett gott tillskott på julbordet.
Maria
2024-01-10En klassiker sedan många år!
Thomas
2023-06-23Vilken diameter på formen är aktuellt? En vanlig sockerkaksform eller mindre.
Stefan
2023-06-21Hej Stefan! Tack för din fråga. Formen ska vara 24 cm i diameter. Vi har nu uppdaterat receptet med måttet. Hoppas att du gillar silltårtan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29