UNDER 45 MIN | Enkel

Omelett i ugn

Enkelt och snabbt recept på ugnsomelett som är god i sig själv men även kan utgöra basen i många spännande kombinationer. Serveras förslagsvis tillsammans med en krämig räkstuvning och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning i en kastrull. Vispa ner hälften av mjölken i redningen och låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner resten av mjölken.
  3. Vispa sönder äggen i en skål och rör ner i kastrullen.
  4. Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm, för 4 port). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  5. Servera gärna omeletten med Räkstuvning.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfritt: välja laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfritt: byt ur smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 8 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör till formen

Näringsvärde
Per portion

Energi 487 kJ / 116 kCal