Omelett i ugn | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Omelett i ugn

Enkelt och snabbt recept på ugnsomelett som är god i sig själv men även kan utgöra basen i många spännande kombinationer. Serveras förslagsvis tillsammans med en krämig räkstuvning och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Vispa mjölet med lite av mjölken till en slät redning. Vispa ner hälften av mjölken och låt koka upp under omrörning. Ta av från plattan och vispa ner resten av mjölken. Vispa sönder äggen och rör ner.
  3. Tillsätt salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form (ca 20x30 cm, för 4 port). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Servera gärna omeletten med Räkstuvning.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfritt: välja laktosfritt smör och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfritt: byt ur smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 8 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör till formen
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 487 kJ / 116 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept