Bild laddas
God och glad påsk!

Klassisk påskmat

Sill, ägg, lax och lamm - påskens klassiker står sig år efter år. Och vad vore väl påskfirandet utan dessa rätter?

Klassisk påskmiddag

Nu är det dags igen! Påskmaten är väl ändå allas favorit. Och är det något som alltid går hem är det klassikerna, sill, ägg och potatis. Här hittar du några av våra klassiska påskrecept. 

  1. 1. Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs

    29
    0
    Mer ägg? Självklart, det är ju faktiskt bara påsk en gång per år. Ställ äggen på ett fat efter att du rullat dem i stekta kavringssmulor och krasse. Spritsa majonnäs vid sidan av äggen och dekorera med ansjovis som ger sälta och strö över lite gräslök.
    Ägg med kavringskrisp och ansjovismajonnäs
  2. 2. Cheddarpaj med kryddstekt kyckling

    21
    3
    Påskpaj med klassiskt engelsk cheddar. Hör vi modern påsk-klassiker?! Till pajen har du en krispig sallad med kryddstekt kyckling, smält smör och pressad citron. Mmm, riven cheddar. Och kyckling.
    Cheddarpaj med kryddstekt kyckling
  3. 3. Lammstek i ugn

    125
    29
    Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!
    Lammstek i ugn
  4. 4. Bufféköttbullar

    7
    3
    Servera köttbullarna tillsammans med den varma och matiga salladen. Broccoli och rödbetor blir ett gott komplement till köttbullarna. Klicka på pepparrotskrämen och servera med krasse. En riktig höjdare som kommer älskas av stor som liten gäst.
    Bufféköttbullar
  5. 5. Ägghalvor med räk- och oströra

    33
    6
    Fyllda ägghalvor med räkröra i ett recept som får extra skjuts av en smakrik lagrad ost, dill och citron. Passar perfekt både vid påsk och på julbordet. Gör sig kanske bäst med inte alltför hårdkokta ägg.
    Ägghalvor med räk- och oströra
  6. 6. Rödbetsgravad lax med dillolja

    26
    10
    Rödbetor ger inte bara smak utan färgar också laxen vackert rödrosa. Ett effektfullt knep som ger den klassiskt gravade laxen en twist. Ringla dillolja över rödbetslaxen för extra smak och krämighet.
    Rödbetsgravad lax med dillolja
  7. 7. Citron- och timjankyckling i lergryta

    487
    11
    Kyckling i lergryta med citron och timjan är en fulländad måltid som kräver ett par timmars tillagning. Rotfrukter tillsammans med vitlök och chili gör rätten smakrik och vacker.
    Citron- och timjankyckling i lergryta
  8. 8. Klassisk gubbröra

    1303
    34
    Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.
    Klassisk gubbröra
  9. 9. Västkustsill

    39
    6
    Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
    Västkustsill
  10. 10. Gubbröra med matjessill

    160
    20
    Här har du ett matigt recept på Gubbröra med kaviar. Skala och tärna ägg och potatis. Även matjessillen tärnar du och gräslök och dill hackas. Blanda i övriga ingredienser och servera på knäckebröd.
    Gubbröra med matjessill
  11. 11. Silltårta

    80
    18
    Sagolik silltårta att servera på buffén! Lätt att tillaga och blir en favorit hos alla! Mustig kavring med fyllning av matjessill, rödlök, kvarg, gräddfil och gräslök. En riktig vinnare!
    Silltårta
  12. 12. Påskskinka

    17
    3
    En läcker, örtgriljerad påskskinka är ett trevligt inslag på påskbordet. Griljeringen är superenkel att göra och med en färdigkokt skinka från butiken dröjer det inte länge innan ljuvliga dofter sprider sig i köket.
    Påskskinka
  13. 13. Gravlaxsås

    81
    18
    Gravlaxsås, ungefär som hovmästarsås, är en god sås till gravad lax, men också till rimmad lax. Rör och vispa ihop såsen av dill, senap, socker, olja och rödvinsvinäger. Se till att oljan och senapen har samma temperatur så är det mindre risk att gravlaxsåsen skär sig.
    Gravlaxsås
  14. 14. Skagencheesecake

    80
    32
    Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
    Skagencheesecake

Härliga påskefterrätter

Det bästa avslutet på påskmaten är väl ändå en härlig efterrätt. Här listar vi några av våra klassiska påskefterrätter. 

  1. 1. Memma

    82
    9
    Det här är en traditionell finsk efterrätt som äts vid påsk. Smaken är fyllig och söt och vi rekommenderar att du serverar den med strösocker och vispad eller ovispad grädde, eller kanske lite gammeldags vaniljglass.
    Memma
  2. 2. Cheesecake med citron och mynta

    115
    26
    En fräsch bakad cheesecake med kardemumma och citron med botten av digestivekex. Cheesecaken får fin syra av crème fraiche och färskost, citronskal och mynta. Går bra att förbereda och förvara i frysen. Toppa med bär vid servering.
    Cheesecake med citron och mynta
  3. 3. Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde

    36
    12
    Påsktårta med passionsfruktsgrädde och garnerad med påskägg eller marsipanfigurer att servera till vårens mathögtid. Den enkla påsktårtan går snabbt att göra med färdiga tårtbottnar. Grädden till påsktårtan smaksätts med passionsfrukt. Toppa tårtan med passande påskdekorationer.
    Enkel påsktårta med passionsfruktsgrädde
  4. 4. Marsipankycklingar

    16
    1
    Pyssla ihop några färgglada marsipankycklingar till påsk. Marsipankycklingarna är verkligen söta, i dubbel bemärkelse! Med mandelspån som mun och chokladdoppad mage är de svåra att inte sluka direkt, eller så garnerar du påsktårtan med dem.
    Marsipankycklingar
  5. 5. Påskbakelse

    25
    1
    En äkta gräddbakelse av Napoleon-typ som du bakar själv, med tre bottnar av smördeg, lager av härlig citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde, och högst upp ett kycklinggult glasyrlock. Gör sig utmärkt på påskbordet.
    Påskbakelse
Glad påsk!

Vad sägs om krispig lax, porchetta på lamm, sill och gin fizz till påskbordet?

Det blir en god påsk med örtkryddat lamm, dilldoftande lax och ljuvliga desserter.
Bild laddas
Glad påsk!

Nyttig påsk - tips på mat och dryck

Vill du fira påsk med delikat mat och dryck som också är bra för hälsan? Se hit!
Bild laddas
Fira studenten

Recept till studentfirandet

Här får du förslag på mat som är god och lättlagad till studentmottagningen eller festen.
Bild laddas
Fyllda favoriter!

Fyllda ägghalvor

Ägghalvor med goda toppings är ett måste till buffébordet!
Bild laddas
Planera festen!

Beräkna buffé

More is more! Här hittar du några tumregler att ugå ifrån till din bjudning.
Bild laddas
Plånboksvänligt!

Billigare påskmat

Det finns smarta sätt att spara pengar på påskmaten utan att dra ner på kvalitet, smak eller påskkänsla. Här är våra bästa tips för ett billigare påskbord!
Bild laddas
Somrigt!

Sommarbuffé

Här tipsar vi om recept som passar sommarens alla fester!
Bild laddas
Glad påsk

Tips på modernt påskbord!

Istället för den klassiska påskmaten har vi satt ihop recept för det moderna påskbordet.
Bild laddas
Gott till påskbordet!

Ljuvliga påsksnittar

Varsågoda, här är våra godaste påsksnittar.
Bild laddas

Kanske gillar du också: