Nu är det dags för vårens höjdpunkt, påsken! Dröm dig bort från sill och potatis - här är den perfekta maten för det moderna påskbordet.
Här hittar du alla våra
påskrecept.
Istället för kokt potatis och inlagd sill. Varför inte en rulltårta med citron och vallmofrön eller spetskål i ugn med misogrädde? Här kommer allt du behöver för ett riktigt modernt påskbord.
Tips! Prenumerera på vårt inspirationsmejl för att ta del av matig inspiration, recept, matskolor och smarta tips.
Finns det en godare efterrätt än en klassik rullltårta? Här har vi en ny tapp på rulltårtan. En härlig fyllning av fräsch citron och rullad i vallmofrön.
Lax och romsås är väl allas favorit. Här har vi en laxsida i ugn som är täckt av grön dill och serveras med en fantastisk romsås och en fräsch sallad på både fänkål och sparris.
Är du redo för att dregla framför ugnen är den här kycklingen för dig! Kycklingen gottas i ugnen tillsammans med rosmarin-och citronsmör.
För att behålla några klassiker på påskbordet gör vi det genom den här fantastiska nubbesillen. Den här sillen går snabbt att röra ihop. Med lök, kokt ägg och chilisås får du den perfekta sillen till din nubbe.
En lyxig risotto finns det väl ingen som tackar nej till. Här är en krämig risotto på havreris med smak av parmesanost som toppas med pepprig rucola. Det här kommer att vara en symfoni för dina smaklökar.
En chokladtårta passar året om så varför inte även på påskbordet. Den här fantastiska chokladtårtan smälter i munnen och kan toppas med hallon och påskägg.
För att runda av den moderna påskmaten avslutar vi med en fräsch påskbakelse med smak av citronkräm, aprikosmarmelad och vispad grädde.