Vad vore midsommar utan midsommarmat! Här tipsar vi om några riktigt goda och smarriga recept på mat som passar att bjuda på till midsommar.
xx
Överraska dina gäster med en midsommarmat buffe på färskpotatis med brynt smör och löjrom, frasiga smördegsflarn och skagencheesecake. Låt festen börja!
Om du har en kräsen person till bords på midsommar så vågar vi nog lova att den här lilla midsommarmackan kommer att få den kräsne att dra på smilbanden.
Var det någon som sa sommar i en tårta? Nehe det var det inte... I vilket fall som helst så har vi en matig cheesecake med skagenröra och ljuvlig kavring som vi verkligen tycker att ni borde testa till midsommar.
Som vi älskar sparris! Speciellt den gröna för den fullkomligt skriker sommar. Här äter vi den med fetaostkräm och honung. Lova att ni testar!
Som kronan på verket vill man ju såklart ha en god potatissallad på midsommarbordet. Den här är pimpad med burrata, pesto och gräslök.
Det var en gång ett smördegsflarn med sparris och Västerbottensost. Men det flarnet finns inte mer för alla på midsommarlunchen slukade det i ett enda naffs pga så gott.
Krydda din egen snaps med egna kryddor och somriga ingredienser. Här kryddas brännvinet med färska blåbär och mortlad kardemumma. Enkelt och trevligt på midsommarbordet!
Färskpotatis går att äta kall precis som den är, den kan ätas med en klick smör, på en knäckemacka eller med någon sås. Men godast blir den nog ändå med brynt smör och löjrom...
Letar du efter något enkelt och gott till buffébordet? Uppdatera vardagsplättarna genom att toppa dem med sikrom, syrad lök, gräddfil och dill. Toppingen kan enkelt varieras efter säsong, tycke och smak!
Gör succé med hemmagjord inlagd sill! Denna variant smaksätts med aquavit, dillfrön, gurka och hackad dill. Servera med kokt eller krossad potatis på midsommarbordet!
Självklart ska du göra en sommartårta med jordgubbar som avslut till midsommarbuffén. Här med mynta som en tvist på en klassisk jordgubbstårta med vispad grädde. Muuums!