Färskpotatis med brynt smör och löjrom
Färskpotatisen får här sällskap av riktigt somriga smaker som rädisor och gräslök samt brynt smör. Koka potatisen försiktigt så att den inte spricker. Bryn smöret tills det doftar nötter och skär rädisor och gräslök fint. Lägg upp potatisen på ett fat och toppa med crème fraiche och löjrom. Smaklig sommarmåltid!
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
100 g smör
1/2 knippe rädisor (à ca 300 g)
1 kruka gräslök
salt
peppar
ca 100 g löjrom
1 dl crème fraiche
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Är vänerlöjrommen rödlistad ??
Marianne
2022-06-23@Dan: det där är ju en sanning med modifikation. Löjrom från de Stora sjöarna är rödlistad ja, men all löjrom är inte rödlistad.
Gunilla
2022-06-20Dan Det finns ingen löjrom att köpa, pga att den är rödlistad. Det har inte funnits på över ett år
Dan
2022-06-20