UNDER 60 MIN | Medel

Färskpotatis med brynt smör och löjrom

Färskpotatisen får här sällskap av riktigt somriga smaker som rädisor och gräslök samt brynt smör. Koka potatisen försiktigt så att den inte spricker. Bryn smöret tills det doftar nötter och skär rädisor och gräslök fint. Lägg upp potatisen på ett fat och toppa med crème fraiche och löjrom. Smaklig sommarmåltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och lägg potatisen i kokande vatten och koka den mjuk.
  2. Smält smöret i en kastrull på medelvärme. När smöret fått en gyllenbrun färg samt doftar nötter och karamell dras kastrullen snabbt av från värmen. Häll upp smöret i en skål. Låt smöret stå några minuter så att den brynta ”bottensatsen” lägger sig på botten av skålen.
  3. Skär rädisorna i tunna skivor och skär gräslöken fint.
  4. Häll av potatisen och låt den ånga av. Dela potatisen i halvor och lägg upp dem på ett fat. Skeda över det brynta smöret (ta inte med bottensatsen) och krydda med salt och peppar.
  5. Strö över rädisorna och gräslöken. Klicka på löjrom och crème fraiche och servera.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.



Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 100 g smör
  • 1/2 knippe rädisor (à ca 300 g)
  • 1 kruka gräslök
  • salt
  • peppar
  • ca 100 g löjrom
  • 1 dl crème fraiche