Focaccia i långpanna med dill och prästost
Baka bröd enligt ett mustigt italienskt recept. Det går verkligen supersmidigt att trolla fram ett gott focaccia i långpanna och pensla med dillolja när brödet kommer ut ur ugnen. Vällagrade ostar gör sig bra med bröd och flingsalt.
Ingredienser
40 bitar
25 g färsk jäst
5 dl kallt vatten
2 msk olivolja
2 tsk mortlat dillfrö
2 dl riven prästost (2 dl motsvarar ca 100 g)
1 tsk salt
ca 11 dl vetemjöl special (11 dl motsvarar ca 660 g)
Topping
1 dl riven prästost (1 dl motsvarar ca 50 g)
flingsalt
1 kruka dill
1/2 dl olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej. Kan man ta Västerbottenost istället för prästost? Mvh Wivianne
Wiviann
2024-09-18Hejsan! Ja, det låter ju supergott! Kör! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-18kan jag inte ringla över dilloljan innan brödet bakning?
Britt-marie
2024-09-16Hej Britt-Marie! Det är risk för att dillen bränner under gräddningen om den penslas på innan. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-09-17Kan man frysa in den? Skulle vara skönt att kunna förbereda när tid finns och ta med till en liten fest senare i veckan. Förstår ju att det är godast nybakat men om det blir för stressigt, funkar den upptinad också?
Erika
2024-07-30Hej Erika! Det går superbra att frysa in när dom precis har svalnat. Tina sen precis innan de ska ätas så blir det toppen! Lycka till!
Redaktionen
2024-07-31