Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Så fantastiskt god 😍
Åsa
2022-07-29Helt fantastiskt god! Vi var två när vi premiärgjorde den, med räkor. Ännu godare dagen efter men sen var den slut. Försvinnande god! Idag ska vi testa med kallrökt lax istället för räkor som någon annan tipsade om här. Spännande!
Margareta
2022-07-03Blev alldeles för lös av någon anledning, vispade i all oändlighet men blev aldrig fast, kanske för att jag använde lätt creme fraiche? Hur som, någon klok här som vet om den går att rädda genom att frysa den och äta den halvtinad imorgon?
Magela
2022-06-23Hej Magela! Ursäkta sent svar. Vad trist att höra att den blev lös. Undrar vad som kan ha gått fel.... Vispade du med en elvisp eller för hand? Använde du lätt crème fraiche och/eller lätt färskost (alltså med mindre fett)? Sådant kan nämligen påverka konsistensen. Nu vet jag inte hur du valde att göra men visst går den att frysa och äta halvtinad, men kanske inte så jättegott som halvtinad... Det hade gått att göra portionsbitar av pajen i små glas eller skålar som ni sedan hade kunnat äta med sked. Lite för sent nu men ett bra tips att ha med dig när något inte blir som du hade tänkt dig! Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-07-01