Skagencheesecake
Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
10 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
300 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1/2 dl finriven pepparrot
1 1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
Garnering
1 liten rödlök
ärtskott
dill
För alla
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein9 g
Kommentarer
Har gjort flera varianter av skaldjurstårta tidigare men denna var utan tvekan bäst.
Anita
2024-05-01Väldigt god och lättlagad ! Jag ökade dock mängden pepparrot och lade även till röd caviar...
Anna
2024-04-01Mycket god. Godast blev den dagen efter. Jag använde inga lightprodukter då jag läste att det kunde göra den rinnig.
Eva
2023-06-25