Skagencheesecake
Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
10 portioner
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
300 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1/2 dl finriven pepparrot
1 1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök
Garnering
1 liten rödlök
ärtskott
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1098 KJ / 262 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater12 g
Protein9 g
Kommentarer
Jag har gjort den två gånger enligt recept, har fungerat alldeles utmärkt. Jättegod.
Anita
2024-07-06Jag riktigt tveksam mot att det ska funka utan gelatin. Proportionerna är konstiga, för lite färskost för denna mängd av räkor och för många rinniga ingredienser. Allt är naturligtvis en smaksak men delikata räkor funkar inte med senap i min värld. Så nej, tack.
Eléna
2024-06-21Vispat vispat och vispat. Har fullfeta produkter men nej, efter 20-30 minuter vispande är den fortfarande helt rinnig. Fick springa till affären kl 22 och köpa gelatinblad. Sedan läckte ändå min springform så blir väl att slänga allting... 300 kr och massa jobb ner i soptunnan
Beatrice
2024-06-20