Skagencheesecake

59
27
Skagencheesecake

Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Skagencheesecake

Ingredienser

10 portioner

Botten

200 g kavring
75 g smör

Fyllning

300 g skalade räkor
2 dl crème fraiche
200 g naturell färskost
1/2 dl finriven pepparrot
1 1/2 tsk dijonsenap
2 krm salt
2 tsk finrivet citronskal
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk finhackad dill
2 msk finskuren gräslök

Garnering

1 liten rödlök
ärtskott
dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Mia

2022-04-17

Jättegod, enkel och fräsch rätt som alla tyckte om! Tog lite mindre pepparrot för bättre balans. Dekorerade med räkor, dill, citron och stenbitsrom, blev så fin.

Yvonne

2022-03-01

Lätt att göra och mycket, mycket god! En favorit!

Moa

2021-10-31

Så himla supergod! Gjorde till midsommar, riktigt fin blev den! Hade massor av räkor som garnering -lyx!

Näringsvärde per portion

Energi 1098 KJ / 262 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden