Skagencheesecake

31
18
Skagencheesecake

Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Skagencheesecake

Ingredienser

10 portioner

Botten

200 g
kavring
75 g
smör

Fyllning

300 g
skalade räkor
2 dl
crème fraiche
200 g
naturell färskost
1/2 dl
finriven pepparrot
1 1/2 tsk
dijonsenap
2 krm
salt
2 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
finhackad dill
2 msk
finskuren gräslök

Garnering

1
liten rödlök
-
ärtskott
-
dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Snezana

12/19/2020

En mycket uppskattad omtyckt av hela familijen har gjort den två ggr hitills kommer göras flera ggr till enkel att röra ihopa allt 😁❤️❤️❤️

Josefin

6/25/2020

Så god! Succé på midsommar 😍 Kommer absolut göra den igen!

Annika

6/19/2020

Inget vidare recept alldeles för lös smet, fungerade inget vidare med lätt creme fraiche, tillsätt gelatin om ni vill att den ska hålla ihop bättre

Näringsvärde per portion

Energi 1098 KJ / 262 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept