Skagencheesecake

34
20
Skagencheesecake

Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Skagencheesecake

Ingredienser

10 portioner

Botten

200 g
kavring
75 g
smör

Fyllning

300 g
skalade räkor
2 dl
crème fraiche
200 g
naturell färskost
1/2 dl
finriven pepparrot
1 1/2 tsk
dijonsenap
2 krm
salt
2 tsk
finrivet citronskal
1 msk
färskpressad citronjuice
2 msk
finhackad dill
2 msk
finskuren gräslök

Garnering

1
liten rödlök
-
ärtskott
-
dill

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Anne

2021-04-02

Kan man använda lättprodukter?

Amina

2021-04-01

Den låter helt fantastisk! Kan den göras ett par dagar i förväg eller blir den för blöt då?

Redaktionen ICAse

2021-04-01

Hej Amina! Ja, den är så god! Vi rekommenderar inte att göra den alldeles för många dagar innan eftersom den innehåller räkor. Men en dag innan går det jättebra att göra den. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Snezana

2020-12-19

En mycket uppskattad omtyckt av hela familijen har gjort den två ggr hitills kommer göras flera ggr till enkel att röra ihopa allt 😁❤️❤️❤️

Näringsvärde per portion

Energi 1098 KJ / 262 kCal
Fett 20 g
Salt 1 g
Kolhydrater 12 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept