Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Skagencheesecake

Skagencheesecake är perfekt till årets alla högtider: vare sig det är midsommar, jul eller påsk. Med en kavringbotten och fyllning av skagenröra gjord på crème fraiche, räkor, pepparrot, citron och dill blir den en magisk, matig cheesecake att servera på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Mixa kavringen till ett smul i en matberedare. Rör ner smöret. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter (för 10 port). Ställ i kylen.
  2. Fyllning: Hacka räkorna grovt. Vispa crème fraichen och färskosten fast. Vispa ner pepparrot, senap, salt och citronskal- och juice. Vänd ner räkor, dill och gräslök. Bred ut smeten i formen. Ställ i kylen till servering.
  3. Garnering: Skala och skiva löken tunt. Garnera med lök, ärtskott och dill.

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och färskost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 10
Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smör
Fyllning
  • 300 g skalade räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • 200 g naturell färskost
  • 1/2 dl finriven pepparrot
  • 1 1/2 tsk dijonsenap
  • 2 krm salt
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
Garnering
  • 1 liten rödlök
  • ärtskott
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1098 kJ / 262 kCal

ICA återkallar ICA Wrap Falafel av rödbeta med ajvarbulgur Läs mer