Smarrigaste jordgubbstårtorna
Maräng, citrongrädde eller dulce de leche... Vi har en jordgubbstårta för alla smaker!
Siri Barje är kocken och matstylisten som inspirerar till grön och enkel matlagning. Tillsammans med sin mamma Ann har hon satt ihop en härlig midsommarmeny och samlat sina bästa tips.
Här hittar du mer inspiration på midsommarmat!
Siri älskar chips och dipp! Vem gör förresten inte det? Den här dippen med stenbitsrom är en lite lyxigare variant, men ändå inte dyr. Kom ihåg att det ska vara lättsaltade chips till.
Filodeg som pajskal ger gott fras! Tillsätt karamelliserad lök i pajen så blir den både roligare och smakar mer.
Pepparrotssillen med crème fraiche är perfekt krämig och såsen är otroligt god att äta med potatis, tipsar Siri.
Matjessillen med brynt smör och fänkål är nog nästan Siris favoritmat alla kategorier!
Gravad lax är viktigt på midsommarbordet. Rödbeta ger både smak och en cool färg. Och dilloljan blir som en lättare hovmästarsås.
En upphottad version av Siris mormor Monas ägghalvor med räkor. Här med sardellmajonnäs.
Koka primörerna lätt och servera med ett parmesan- och timjansmör. Det viktiga är att inte koka primörerna för länge, de ska fortfarande vara lite knapriga.
Här behöver du inte trycka ut någon deg. Släng bara i massor med goda bär och toppa med lite crumble. Crème fraiche eller yoghurt är ett bra tillbehör man ofta har hemma.
Krydda snapsen själv. En med basilika och fläder eller rabarbersnaps kanske! Eller med nyponros och mynta. Ta en fin glasflaska, tryck ned färska blommor, örter och blad och fyll upp med brännvin. Klar att ställa fram på bordet. Vackert och gott!
Satsa på en neutral duk och låt tallrikar, bestick, glas och allt annat stå för färg och form. Våga blanda porslin. Ha olika tallrikar eller olika vinglas, det är bara kul och gör dukningen spännande.
Ta in naturen i dukningen. Inte bara med blommor på bordet utan lägg också dit kvistar och knyt blommor med snöre runt glasen. I stället för att knyta blommor runt servetten och besticken är det fint att lägga dit en dillkvist eller gräslök. Oväntat och fint!
Alla älskar klassisk mat med en twist! Piffa med roliga och annorlunda toppings. Till exempel krasse på sillen i stället för gräslök. En finfin variant på den klassiska jordgubbstårtan är att marinera jordgubbar i mynta och servera med yoghurt eller crème fraiche.
Sätt upp en ljusslinga över bordet som du hänger lite vilda blommor på. Det kommer lyfta festen till nya höjder och så blir det så mysigt när ni tänder den senare på kvällen. Lägg ut filtar eller sjalar till alla stolar, det är alltid någon som fryser.
Maräng, citrongrädde eller dulce de leche... Vi har en jordgubbstårta för alla smaker!
Skagencheesecake eller färsk potatis med brynt smööör.. Här får du tips på midsommarmat!
Vet du inte vad du ska laga med din färskpotatis? Här hittar du fantastiska recept!
Rosé sangria, rabarbermojito eller fläderdrink. Här är årets sommardrinkar 2024!
Med dessa vitaminspäckade drycker kan du danssa hela natten. Botten upp!
Vi guidar dig hur du gör din egen vackra layer cake - steg för steg!
Signerad kocken Joel Åhlin. Inspireras av ett antal magiska recept perfekta till nyår.