Goda recept & smarta tips

Midsommar med Siri Barje

Siri Barje är kocken och matstylisten som inspirerar till grön och enkel matlagning. Tillsammans med sin mamma Ann har hon satt ihop en härlig midsommarmeny och samlat sina bästa tips.
Här hittar du mer inspiration på midsommarmat!

Siri Barjes favoritrecept till midsommar

 

  1. Romdipp med chips

    1. Romdipp med chips

    Betyg 4.7 av 5.
    74 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer.

    Siri älskar chips och dipp! Vem gör förresten inte det? Den här dippen med stenbitsrom är en lite lyxigare variant, men ändå inte dyr. Kom ihåg att det ska vara lättsaltade chips till.

    Romdipp med chips
  2. Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

    2. Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök

    Betyg 4.2 av 5.
    36 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer.

    Filodeg som pajskal ger gott fras! Tillsätt karamelliserad lök i pajen så blir den både roligare och smakar mer.

    Frasig filodegspaj med getost, tomat och karamelliserad lök
  3. Krämig pepparrotssill med krasse och rädisor

    3. Krämig pepparrotssill med krasse och rädisor

    Betyg 5 av 5.
    14 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    Pepparrotssillen med crème fraiche är perfekt krämig och såsen är otroligt god att äta med potatis, tipsar Siri.

    Krämig pepparrotssill med krasse och rädisor
  4. Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

    4. Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör

    Betyg 4.8 av 5.
    12 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Matjessillen med brynt smör och fänkål är nog nästan Siris favoritmat alla kategorier!

    Matjessill med fäsrskpotatis, fänkål och brynt gräslökssmör
  5. Rödbetsgravad lax med dillolja

    5. Rödbetsgravad lax med dillolja

    Betyg 4.8 av 5.
    31 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer.

    Gravad lax är viktigt på midsommarbordet. Rödbeta ger både smak och en cool färg. Och dilloljan blir som en lättare hovmästarsås.

    Rödbetsgravad lax med dillolja
  6. Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

    6. Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter

    Betyg 3 av 5.
    1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer.

    En upphottad version av Siris mormor Monas ägghalvor med räkor. Här med sardellmajonnäs.

    Mjukkokta ägg med sardellmajonnäs och blandade örter
  7. Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

    7. Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör

    Betyg 4.8 av 5.
    10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Koka primörerna lätt och servera med ett parmesan- och timjansmör. Det viktiga är att inte koka primörerna för länge, de ska fortfarande vara lite knapriga.

    Kokta primörer med vispat parmesan- och timjansmör
  8. Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

    8. Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

    Betyg 3.8 av 5.
    5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer.

    Här behöver du inte trycka ut någon deg. Släng bara i massor med goda bär och toppa med lite crumble. Crème fraiche eller yoghurt är ett bra tillbehör man ofta har hemma.

    Smulpaj med sommarens bär och vispad crème fraiche

Siris bästa midsommartips

 

  • Gör egen snaps

    Krydda snapsen själv. En med basilika och fläder eller rabarbersnaps kanske! Eller med nyponros och mynta. Ta en fin glasflaska, tryck ned färska blommor, örter och blad och fyll upp med brännvin. Klar att ställa fram på bordet. Vackert och gott!

  • Våga blanda

    Satsa på en neutral duk och låt tallrikar, bestick, glas och allt annat stå för färg och form. Våga blanda porslin. Ha olika tallrikar eller olika vinglas, det är bara kul och gör dukningen spännande.

  • Dekorationer från naturen

    Ta in naturen i dukningen. Inte bara med blommor på bordet utan lägg också dit kvistar och knyt blommor med snöre runt glasen. I stället för att knyta blommor runt servetten och besticken är det fint att lägga dit en dillkvist eller gräslök. Oväntat och fint!

  • Klassiskt med en twist

    Alla älskar klassisk mat med en twist! Piffa med roliga och annorlunda toppings. Till exempel krasse på sillen i stället för gräslök. En finfin variant på den klassiska jordgubbstårtan är att marinera jordgubbar i mynta och servera med yoghurt eller crème fraiche.

  • Planera för kvällningen

    Sätt upp en ljusslinga över bordet som du hänger lite vilda blommor på. Det kommer lyfta festen till nya höjder och så blir det så mysigt när ni tänder den senare på kvällen. Lägg ut filtar eller sjalar till alla stolar, det är alltid någon som fryser.

Artiklar (1602)

Steg för steg!

Göra smörgåstårta

Vi visar hur du bygger din egen vackra smörgåstårta, steg för steg!

Drinkinspiration

Sommardrinkar 2024

Rosé sangria, rabarbermojito eller fläderdrink. Här är årets sommardrinkar 2024!