Matjessilltårta

44
11
Matjessilltårta

En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.

Matjessilltårta

Ingredienser

12 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

3 gelatinblad
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 krm malen svartpeppar

Garnering

1 dl finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

44

Kommentarer

Helene

2021-06-24

Favorit sedan många år! Gör den alltid allergivänlig och anpassar med glutenfritt bröd, och mjölkfritt alternativ för ost och gräddfil Serverar samma till alla och aldrig nån som märkt någon skillnad. Låter den stå ca 1 dygn och dra innan servering.

Susanna

2020-06-23

Mycket uppskattad. Enkel och trevlig i smaken.

Mona

2020-06-21

Gjorde tårtan till Midsommarafton, blev en jättesuccé! Dekorerade med lite skalade räkor och stenbitsrom. Kan varmt rekommenderas.

Redaktionen ICAse

2020-06-22

Hej Mona! Vad glada vi blir att höra att den gjorde succé! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 962 KJ / 230 kCal
Fett 16 g
Salt 1.5 g
Kolhydrater 13 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden