Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Matjessilltårta

En ståtlig matig tårta på matjessill, kvarg och gräddfil bland annat. Matjessilltårtan gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök. Silltårta blir läckert till midsommar för alla som älskar sill!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Finhacka eller mixa brödet. Smält matfettet och blanda med brödet. Täck bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter (för 12 bitar), med brödblandningen. Platta till och låt stå i kylen ca 15 minuter.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara spadet.
  3. Skala löken. Finhacka lök och sill. Blanda lök, sill, kvarg, gräddfil, sillspad och malen peppar.
  4. Ta upp gelatinet och smält det i en kastrull på svag värme. Rör ner lite av sillblandningen i det smälta gelatinet, rör sen ner det i resten av sillblandningen. Häll det i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet. I övrigt är rätten fri från ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd lämpligt mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett. Byt ut kvarg mot laktosfri cream cheese. Använd laktosfri gräddfil.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smör eller margarin
Fyllning
  • 3 gelatinblad
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 rödlök
  • 250 g kvarg (10%)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk sillspad
  • 1 krm malen svartpeppar
Garnering
  • 1 dl finskuren gräslök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 872 kJ / 208 kCal