Matjessilltårta

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat
12
Matjessilltårta

En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.

Matjessilltårta

Ingredienser

12 bitar

Botten

200 g  kavring
75 g  smör eller margarin

Fyllning

3   gelatinblad
2   burkar matjessill (à 200 g)
1   rödlök
250 g  kvarg (10%)
3 dl  gräddfil
1 msk  sillspad
1 krm  malen svartpeppar

Garnering

1 dl  finskuren gräslök

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
47 personer har röstat

Kommentarer

Toppengod och blev mycket omtyckt av mina gäster.

Margit

2023-04-29

Favorit sedan många år! Gör den alltid allergivänlig och anpassar med glutenfritt bröd, och mjölkfritt alternativ för ost och gräddfil Serverar samma till alla och aldrig nån som märkt någon skillnad. Låter den stå ca 1 dygn och dra innan servering.

Helene

2021-06-24

Mycket uppskattad. Enkel och trevlig i smaken.

Susanna

2020-06-23

Näringsvärde per portion

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Silltårta
Betyg 4 av 5.
80 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 3.9 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxcheesecake med citron och ägg
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga