Matjessilltårta

Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
21
Matjessilltårta

En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.

Matjessilltårta

Ingredienser

12 bitar

Botten

200 g kavring
75 g smör eller margarin

Fyllning

3 gelatinblad
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 krm malen svartpeppar

Garnering

1 dl finskuren gräslök

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Den här silltårtan river alltid ner uppskattningar samt en o annan skål på midsommar såväl som påsk.

Jan

2024-06-20

Kan man använda keso istället för kvarg?? Annika

Annika

2024-06-19

Hej Annika! Det går att använda keso i stället. Den kommer att bli lite fastare och kan upplevas lite grynig av keson. Hälsningar Niclas

Redaktionen

2024-06-20

Mycket bra recept! Jag gör den för tredje gången nu, har varit med midsommar, jul och imorgon födelsedag, den får stå över natten. Jag fick byta ut kavringen förra midsommar (så jätteslut) till danskt rågbröd, blev jättebra! De små fröna adderade väldigt fint till smaken.

Siri

2024-05-24

Näringsvärde per bit

Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
91 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
124 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga