En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Toppengod och blev mycket omtyckt av mina gäster.
Margit
2023-04-29Favorit sedan många år! Gör den alltid allergivänlig och anpassar med glutenfritt bröd, och mjölkfritt alternativ för ost och gräddfil Serverar samma till alla och aldrig nån som märkt någon skillnad. Låter den stå ca 1 dygn och dra innan servering.
Helene
2021-06-24Mycket uppskattad. Enkel och trevlig i smaken.
Susanna
2020-06-23