En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.
Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj mörkt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, kvarg och gräddfil.
Kommentarer
Helene
2021-06-24Favorit sedan många år! Gör den alltid allergivänlig och anpassar med glutenfritt bröd, och mjölkfritt alternativ för ost och gräddfil Serverar samma till alla och aldrig nån som märkt någon skillnad. Låter den stå ca 1 dygn och dra innan servering.
Susanna
2020-06-23Mycket uppskattad. Enkel och trevlig i smaken.
Mona
2020-06-21Gjorde tårtan till Midsommarafton, blev en jättesuccé! Dekorerade med lite skalade räkor och stenbitsrom. Kan varmt rekommenderas.
Redaktionen ICAse
2020-06-22Hej Mona! Vad glada vi blir att höra att den gjorde succé! Hälsningar Elina