Matjessilltårta
En klassisk matjessilltårta med bland annat matjessill, kvarg och gräddfil är en matig tårta för alla som älskar sill. Denna silltårta gör du på en botten av kavring och garnerar med gräslök och kan med fördel göras dagen innan. Ett måste till midsommar, men passar lika bra till jul och påsk som läckert tillbehör till fest och buffé.
Ingredienser
12 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smör eller margarin
Fyllning
3 gelatinblad
2 burkar matjessill (à 200 g)
1 rödlök
250 g kvarg (10%)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 krm malen svartpeppar
Garnering
1 dl finskuren gräslök
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi962 KJ / 230 kCal
Fett16 g
Salt1.5 g
Kolhydrater13 g
Protein9 g
Kommentarer
Den här silltårtan river alltid ner uppskattningar samt en o annan skål på midsommar såväl som påsk.
Jan
2024-06-20Kan man använda keso istället för kvarg?? Annika
Annika
2024-06-19Hej Annika! Det går att använda keso i stället. Den kommer att bli lite fastare och kan upplevas lite grynig av keson. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-20Mycket bra recept! Jag gör den för tredje gången nu, har varit med midsommar, jul och imorgon födelsedag, den får stå över natten. Jag fick byta ut kavringen förra midsommar (så jätteslut) till danskt rågbröd, blev jättebra! De små fröna adderade väldigt fint till smaken.
Siri
2024-05-24