Nubbesallad

Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat
12
Nubbesallad

Nubbesallad med perfekt blandning av bland annat matjessill, crème fraiche, majonnäs, kaviar, potatis och hårdkokta ägg. Hacka och blanda snabbt ihop alla ingredienser och servera nubbesalladen på kavring eller knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Nubbesallad

Ingredienser

4 portioner
2   hårdkokta ägg
1   burk matjessill (à 215 g)
1/2   liten rödlök
2 msk  finhackad dill
3   kokta potatisar
1/2 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
2 msk  kaviar
peppar
salt

Till servering

kavring eller knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut hälften av löken mot 1/2 dl hackad purjolök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
78 personer har röstat

Kommentarer

Ska det vara 200gram utan spad

Peter

2023-04-06

Hej Peter! En burk är ungefär 200g där du inte behöver använda spadet. Hoppas det smakar.😊 Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-13

Jag hade "Drott's kaviar"! Föredrar den framför "Kalle's"!

Anette

2022-08-12

Jag gjorde denna till Midsommar! Det var något av det godaste Jag ätit. Nu ska Jag ha den till förrätt när Jag bjuder på middag. PS. Det bästa är att den är väldigt enkel att göra!! 😎

Anette

2022-08-12

Näringsvärde per portion

Energi1216 KJ / 291 kCal
Fett21 g
Salt2.98 g
Kolhydrater17 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Gubbröra med matjessill
Betyg 4.4 av 5.
181 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill med ägg, kavringssmul och gräddfil
Betyg 4.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjes på amandine med kaviarcrème
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga