Nubbesallad

70
11
Nubbesallad

Nubbesallad med perfekt blandning av bland annat matjessill, crème fraiche, majonnäs, kaviar, potatis och hårdkokta ägg. Hacka och blanda snabbt ihop alla ingredienser och servera nubbesalladen på kavring eller knäckebröd.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2006

Nubbesallad

Ingredienser

4 portioner
2 hårdkokta ägg
1 burk matjessill (à 200 g)
1/2 liten rödlök
2 msk finhackad dill
3 kokta potatisar
1/2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
peppar
salt

Till servering

kavring eller knäckebröd

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.Näringsvärdet är beräknat exkl bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut hälften av löken mot 1/2 dl hackad purjolök.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

70

Kommentarer

Anette

2022-08-12

Jag hade "Drott's kaviar"! Föredrar den framför "Kalle's"!

Anette

2022-08-12

Jag gjorde denna till Midsommar! Det var något av det godaste Jag ätit. Nu ska Jag ha den till förrätt när Jag bjuder på middag. PS. Det bästa är att den är väldigt enkel att göra!! 😎

Lena

2022-04-12

Vilken typ av kaviar är godast att ha i?

Näringsvärde per portion

Energi 1216 KJ / 291 kCal
Fett 21 g
Salt 298 g
Kolhydrater 17 g
Protein 10 g
Läs mer om näringsvärden