Nubbesallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Nubbesallad

Underbar nubbesallad med bland annat matjessill, crème fraiche, majonnäs, kaviar, potatis och hårdkokta ägg. Blanda en röra av alla ingredienser och servera på kavring eller knäckebröd med en öl eller nubbe.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär matjessill i mindre bitar.
  2. Blanda med crème fraiche, majonnäs, kaviar, finhackad rödlök, hackad purjolök, finhackad dill, kokta potatisar som skurits i små bitar samt hackade hårdkokade ägg.
  3. Smaka av med peppar och ev salt.
  4. Servera med kavring eller knäckebröd och en öl eller ev en liten nubbe.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 burk matjessill (à 200 g)
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk kaviar
  • 1/2 liten finhackad rödlök
  • 1/2 dl hackad purjolök
  • 2 msk finhackad dill
  • 3 kokta potatisar
  • 2 hackade hårdkokta ägg
  • peppar
  • ev salt
Till servering
  • kavring eller knäckebröd
Lägg till i inköpslistan