Enkel västerbottenpaj med smördeg
Fira en födelsedag eller kanske midsommar, då får du inte missa detta recept på Västerbottensostpaj. Enkel att tillaga med klassisk härlig smak. Salt, peppar och Västerbottensost – små detaljer som gör stor skillnad.
Ingredienser
8 bufféportioner
250 g färdig smördeg
Fyllning
3 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 dl riven Västerbottensost
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1310 KJ / 313 kCal
Fett25 g
Salt0.75 g
Kolhydrater12 g
Protein11 g
Kommentarer
Supergod och enkel att göra. Någon som testat att göra den med pajdeg?
Pernilla
2024-09-21Så enkel att göra och den är väldigt god. Passar till buffébordet.
Ingrid
2024-08-01Blir pajen god om den görs 4 timmar innan servering? Undrar Marga
Margareta
2023-12-18Hej Marga! Smördeg är alltid godast nygjord men det bör gå att tillaga pajen ett par timmar före servering. Pajen går säkert att äta kall men annars är vårt tips att värma på den lite strax innan servering. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-19