Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Prästostsnurror med najadlax blir en fin plockrätt till midsommarbordet. Smördegen fylls med prästost och kryddor, rullas ihop och gräddas. Därefter toppas snurrorna med citrondoftande smetana och lax. Garnera gärna med krasse. Lyxigt men enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Stöt kryddorna fint i en mortel.
  3. Rulla ut smördegen och fördela ost och kryddor jämt på plattan. Pensla ena kortsidan med äggula. Rulla ihop från den openslade sidan mot den penslade. Skär ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
  5. Skölj och riv det yttersta skalet av citronen. Blanda det med smetana. Smaksätt med salt, nymald peppar och några droppar citronsaft.
  6. Lägg lite citronkräm på varje ostsnurra, toppa med lax och garnera med ärtskott eller krasse.

För alla

Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller vatten istället.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 tsk torkat dillfrö
  • 1/2 tsk torkat fänkålsfrö
  • 250 g färsk, kyld smördeg
  • 2 dl fint riven prästost
  • 1 äggula
  • 1 citron
  • 2 dl smetana
  • salt och svartpeppar
  • 250 g najadlax (gärna bufféskuren)
Till garnering
  • ärtskott eller kryddkrasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1371 kJ / 328 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer