Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
1
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Prästostsnurror med najadlax blir en fin plockrätt till midsommarbordet. Smördegen fylls med prästost och kryddor, rullas ihop och gräddas. Därefter toppas snurrorna med citrondoftande smetana och lax. Garnera gärna med krasse. Lyxigt men enkelt!

Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Ingredienser

8 portioner
1 tsk  torkat dillfrö
1/2 tsk  torkat fänkålsfrö
250 g  färsk, kyld smördeg
2 dl  fint riven prästost
1   äggula
1   citron
2 dl  smetana
salt och svartpeppar
250 g  najadlax

Till garnering

ärtskott eller kryddkrasse

För alla

Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller vatten istället.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Så gott det här!!

Jan

2022-06-14

Näringsvärde per portion

Energi1371 KJ / 328 kCal
Fett26.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater11.1 g
Protein11 g

Testa liknande recept

Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat
Betyg 4.2 av 5.
51 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Färskost med gräslök och najadlax
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Najadlaxrulle med gurka och senapskräm
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckemix
Betyg 2.9 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräming fänkålssallad med dill och kummin
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga