Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

13
1
Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Prästostsnurror med najadlax blir en fin plockrätt till midsommarbordet. Smördegen fylls med prästost och kryddor, rullas ihop och gräddas. Därefter toppas snurrorna med citrondoftande smetana och lax. Garnera gärna med krasse. Lyxigt men enkelt!

Prästostsnurra med najadlax och citronkräm

Ingredienser

8 portioner
1 tsk torkat dillfrö
1/2 tsk torkat fänkålsfrö
250 g färsk, kyld smördeg
2 dl fint riven prästost
1 äggula
1 citron
2 dl smetana
salt och svartpeppar
250 g najadlax

Till garnering

ärtskott eller kryddkrasse

För alla

Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller vatten istället.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentar

Jan

2022-06-14

Så gott det här!!

Näringsvärde per portion

Energi 1371 KJ / 328 kCal
Fett 267 g
Salt 8 g
Kolhydrater 111 g
Protein 110 g
Läs mer om näringsvärden