Prästostsnurra med najadlax och citronkräm
Prästostsnurror med najadlax blir en fin plockrätt till midsommarbordet. Smördegen fylls med prästost och kryddor, rullas ihop och gräddas. Därefter toppas snurrorna med citrondoftande smetana och lax. Garnera gärna med krasse. Lyxigt men enkelt!
Ingredienser
8 portioner
1 tsk torkat dillfrö
1/2 tsk torkat fänkålsfrö
250 g färsk, kyld smördeg
2 dl fint riven prästost
1 äggula
1 citron
2 dl smetana
salt och svartpeppar
250 g najadlax
Till garnering
ärtskott eller kryddkrasse
För alla
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller vatten istället.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg och laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg och byt ut smetana mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1371 KJ / 328 kCal
Fett26.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater11.1 g
Protein11 g
Kommentar
Så gott det här!!
Jan
2022-06-14