En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Perfekt när man inte har tillgång till ugn då tårtan stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.
Ingredienser
12 portioner
3
gelatinblad
100
g
laktosfritt smör
200
g
digestivekex
3
ägg
1
dl
råsocker
200
g
laktosfri kvarg (gärna hallon och blåbär)
skal av 1
lime
500
g
hallon
3
dl
hårt vispad laktosfri vispgrädde (35 %)
1
dl
rostade, hackade hasselnötter
För alla
Fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Recept och bild i samarbete med Valio.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
15
4 st
Kommentarer
Simon
2022-02-20
Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den.
Men den blir klar på ca 4h i frysen.
Anne
2022-02-06
Hur länge behöver den stå i frysen?
Marie
2021-08-27
Med tanke på Livsmedelsverkets rekommendation att koka frysta importerade hallon innan användning: Går det bra att koka hallonen och låta dem svalna innan man blandar in dem, eller blir det hela för flytande då?
Redaktionen ICAse
2021-08-27
Hej Marie! Det går bra att ha i de kokta, avsvalnade hallonen i smeten. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Kommentarer
Simon
2022-02-20Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den. Men den blir klar på ca 4h i frysen.
Anne
2022-02-06Hur länge behöver den stå i frysen?
Marie
2021-08-27Med tanke på Livsmedelsverkets rekommendation att koka frysta importerade hallon innan användning: Går det bra att koka hallonen och låta dem svalna innan man blandar in dem, eller blir det hela för flytande då?
Redaktionen ICAse
2021-08-27Hej Marie! Det går bra att ha i de kokta, avsvalnade hallonen i smeten. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina