Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Perfekt när man inte har tillgång till ugn då tårtan stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hallonen om frysta används.
  2. Blötlägg gelatinbladen. 
  3. Mixa samman smör med kex i matberedare med knivtillsats. 
  4. Tryck ut i botten på en form med löstagbara kanter (20-24 cm i diameter). För att det enklare skall lossna kan du spänna fast ett smörpapper i botten innan du trycker ut degen.
  5. Vispa upp äggen och sockret i minst 5 minuter med elvispen. 
  6. Smält gelatinet i vattenbad och vispa ner i äggsmeten. 
  7. Fortsätt att vispa i kvargen och rör i skalet av en lime och nästan alla hallonen. 
  8. Vänd sedan i den vispade grädden. Sprid ut fyllningen över botten. 
  9. Strö över resten av hallonen och ställ in i frysen, tag ut tårtan 30 minuter före servering. 
  10. Strö över hasselnötter och servera.

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.

Recept och bild från Valio.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 3 gelatinblad
  • 100 g laktosfritt smör
  • 200 g digestivekex
  • 3 ägg
  • 1 dl råsocker
  • 200 g laktosfri kvarg (gärna hallon och blåbär)
  • skal av 1 lime
  • 500 g hallon
  • 3 dl hårt vispad laktosfri vispgrädde (35 %)
  • 1 dl rostade, hackade hasselnötter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer