Hallonmoussetårta

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
5
Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Perfekt när man inte har tillgång till ugn då tårtan stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.

Hallonmoussetårta

Ingredienser

12 portioner
3 gelatinblad
100 g laktosfritt smör
200 g digestivekex
3 ägg
1 dl råsocker
200 g laktosfri kvarg (gärna hallon och blåbär)
skal av 1 lime
500 g hallon
3 dl hårt vispad laktosfri vispgrädde (35 %)
1 dl rostade, hackade hasselnötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

Hej, jag är intresserad att tillaga denna bakelse men har en fråga. Är det säkert att ha ägg i när den inte ska gå i ugn?

Siri

2023-02-24

Hej Siri! Tack för din fråga! När du bakar en moussetårta med ägg så är det viktigt att se till att ha god handhygien och använda rena redskap vid bakning. Vi rekommenderar att äta upp tårtan inom ett dygn från att du har tagit ut tårtan från frysen. Alternativt kan du skära upp den frysta tårtan och ta fram så många bitar du behöver till fikat och låta resten av bitarna vara i frysen. Lycka till med bakningar och hoppas det smakar! Hälsningar Lisa

Redaktionen

2023-04-06

Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den. Men den blir klar på ca 4h i frysen.

Simon

2022-02-20

Hur länge behöver den stå i frysen?

Anne

2022-02-06

Testa liknande recept

Julig tiramisu med pepparkaka
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kryddig pannacotta med laxceviche
Betyg 3.1 av 5.
88 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fryst chokladmousse med kryddinkokt pumpa
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Knäckiga småkakor med citrus
Betyg 3.2 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laktosfria scones
Betyg 2.8 av 5.
282 personer har röstat
Under 30 min att tillaga