Hallonmoussetårta

15
4
Hallonmoussetårta

En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Perfekt när man inte har tillgång till ugn då tårtan stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.

Hallonmoussetårta

Ingredienser

12 portioner
3 gelatinblad
100 g laktosfritt smör
200 g digestivekex
3 ägg
1 dl råsocker
200 g laktosfri kvarg (gärna hallon och blåbär)
skal av 1 lime
500 g hallon
3 dl hårt vispad laktosfri vispgrädde (35 %)
1 dl rostade, hackade hasselnötter

För alla

Fri från laktos men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria digestivekex.OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.Recept och bild i samarbete med Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Simon

2022-02-20

Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den. Men den blir klar på ca 4h i frysen.

Anne

2022-02-06

Hur länge behöver den stå i frysen?

Marie

2021-08-27

Med tanke på Livsmedelsverkets rekommendation att koka frysta importerade hallon innan användning: Går det bra att koka hallonen och låta dem svalna innan man blandar in dem, eller blir det hela för flytande då?

Redaktionen ICAse

2021-08-27

Hej Marie! Det går bra att ha i de kokta, avsvalnade hallonen i smeten. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina