Hallonmoussetårta
En ljuvligt god och laktosfri hallonmoussetårta som smälter i munnen. Perfekt när man inte har tillgång till ugn då tårtan stelnar i frysen. Men kom ihåg att plocka fram den minst 30 minuter innan servering.
Ingredienser
12 portioner
3 gelatinblad
100 g laktosfritt smör
200 g digestivekex
3 ägg
1 dl råsocker
200 g laktosfri kvarg (gärna hallon och blåbär)
skal av 1 lime
500 g hallon
3 dl hårt vispad laktosfri vispgrädde (35 %)
1 dl rostade, hackade hasselnötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej, jag är intresserad att tillaga denna bakelse men har en fråga. Är det säkert att ha ägg i när den inte ska gå i ugn?
Siri
2023-02-24Hej Siri! Tack för din fråga! När du bakar en moussetårta med ägg så är det viktigt att se till att ha god handhygien och använda rena redskap vid bakning. Vi rekommenderar att äta upp tårtan inom ett dygn från att du har tagit ut tårtan från frysen. Alternativt kan du skära upp den frysta tårtan och ta fram så många bitar du behöver till fikat och låta resten av bitarna vara i frysen. Lycka till med bakningar och hoppas det smakar! Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-04-06Minst 1h innan servering är nog mer rimligt att ta fram den. Men den blir klar på ca 4h i frysen.
Simon
2022-02-20Hur länge behöver den stå i frysen?
Anne
2022-02-06