Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lax- och romtårta

Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret. Skär brödet i bitar. Mixa det i en matberedare eller med stavmixer. Tillsätt det smälta smöret under mixning.
  2. Tryck ut blandningen på bottnen i en plastfolieklädd form, ca 24 cm i diameter (för 10 port).
  3. Ställ i kylen ca 2 timmar.
  4. Fyllning: Skär den kallrökta laxen i mindre bitar. Ta bort ev skinn från den varmrökta laxen och mosa den med gaffel. Rör ihop båda laxsorterna, dill, rom, majonnäs, crème fraiche och peppar.
  5. Lyft upp brödbottnen och ta bort plasten. Lägg bottnen på ett fat. Bred ut fyllningen på brödbottnen. Ställ i kylen fram till servering.
  6. Garnera med finhackad rödlök och dill precis före servering.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd matfett och crème fraiche som är laktosfria. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap och dragon.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 75 g smör
  • ca 200 g kavring
Fyllning
  • 150 g kallrökt lax i skivor
  • 200 g varmrökt lax
  • 0,8 dl finskuren dill
  • 1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 krm peppar
Garnering
  • finhackad rödlök
  • dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?