Lax- och romtårta

Betyg 4 av 5.
74 personer har röstat
11
Lax- och romtårta

Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011

Lax- och romtårta

Ingredienser

10 portioner
75 g smör
ca 200 g kavring

Fyllning

150 g kallrökt lax i skivor
200 g varmrökt lax
3/4 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar

Garnering

finhackad rödlök
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
74 personer har röstat

Kommentarer

Hela familjens favorit till påsk och midsommar! Så god! Ännu bättre dagen efter man gjort den.

Annikki

2023-07-12

Bästa laxtårtan, finns alltid till röda helger och mittimelkan högtider. Favorit

Ann-charlotte

2023-06-22

Kan man göra bara på kallrökt lax? Köpte ju fel 😭

Aline

2023-06-22

Hej Aline! Å nej, det är lätt hänt. Det kan gå men konsistensen och smaken kommer bli annorlunda. Det är lite svårt att mosa den kallrökta laxen, möjligen att den går att finhacka. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2023-06-30

Testa liknande recept

Laxtårta med kavring
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Skagentårta
Betyg 3.6 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skaldjurscheesecake
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatistapas med rom
Betyg 2.6 av 5.
40 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisbullar i våffeljärn
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sandefjordsås
Betyg 4.8 av 5.
55 personer har röstat
Under 15 min att tillaga