Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd matfett och crème fraiche som är laktosfria. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap och dragon.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
En stående favorit till både jul och midsommar!
Emma
2020-12-24Högt betyg på den här! Ska göra en till jul nu igen och undrar om den funkar att göra i förväg och frysa in?
Lina
2020-12-13Hej Lina! Vad kul att du gillar receptet! Vi har dessvärre inte provat frysa tårtan men den håller sig bra i kylen upp till ca 3 dagar. Som alltid med all mat, titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-16Älskar den här pajen, lagar den till varje högtid. Istället för dill använder jag gräslök, föredrar det. Struntar i det där med plastfolien, går bra ändå. Kommer också för alltid påminna mig om en kär vän som hade denna som storfavorit, så dubbel lycka.
Juliana
2017-06-23