Lax- och romtårta
Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
10 portioner
75 g smör
ca 200 g kavring
Fyllning
150 g kallrökt lax i skivor
200 g varmrökt lax
3/4 dl finskuren dill
1 burk röd stenbitsrom (à 75 g)
1 1/2 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm peppar
Garnering
finhackad rödlök
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hela familjens favorit till påsk och midsommar! Så god! Ännu bättre dagen efter man gjort den.
Annikki
2023-07-12Bästa laxtårtan, finns alltid till röda helger och mittimelkan högtider. Favorit
Ann-charlotte
2023-06-22Kan man göra bara på kallrökt lax? Köpte ju fel 😭
Aline
2023-06-22Hej Aline! Å nej, det är lätt hänt. Det kan gå men konsistensen och smaken kommer bli annorlunda. Det är lite svårt att mosa den kallrökta laxen, möjligen att den går att finhacka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-30