Lax- och romtårta
Denna laxtårta med rom passar bra in på sommarens buffébord. Tårtan innehåller två olika sorters lax och smaksättningen av dill gör den extra somrig. Servera på en botten av kavring och dekorera med rödlök och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2011
Ingredienser
Fyllning
Garnering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, använd matfett och crème fraiche som är laktosfria. Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja). Läs ingrediensförteckningen på majonnäsen.
Gör äggfri: kontrollera brödet. Välj äggfri specialmajonnäs eller använd enbart crème fraiche och smaksätt den med lite fransk senap och dragon.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hela familjens favorit till påsk och midsommar! Så god! Ännu bättre dagen efter man gjort den.
Annikki
2023-07-12Bästa laxtårtan, finns alltid till röda helger och mittimelkan högtider. Favorit
Ann-charlotte
2023-06-22Kan man göra bara på kallrökt lax? Köpte ju fel 😭
Aline
2023-06-22Hej Aline! Å nej, det är lätt hänt. Det kan gå men konsistensen och smaken kommer bli annorlunda. Det är lite svårt att mosa den kallrökta laxen, möjligen att den går att finhacka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-06-30