Krämig potatissallad
Denna krämiga potatissallad är perfekt för alla tillfällen! Allt du behöver är färskpotatis, majonnäs, lätt crème fraiche, rödlök och lite kryddor. Du svänger ihop den på under 45 minuter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
1 rödlök
1/2 kruka timjan (1/2 kruka motsvarar ca 2 msk finhackad färsk timjan)
2 msk kapris
1 1/2 dl majonnäs
1 1/2 dl lätt crème fraiche
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1874 KJ / 448 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater34 g
Protein5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Kan starkt rekommendera att blanda i citronzest från minst en halv citron, det behövs något syrligt för att balansera upp det feta.
Daniel
2024-06-16Hade i äpple och gurka med. Så himla gott!
Yvonne
2024-05-31Jättegod Jag lade till ett tärnat äpple Godaste potatissalladen vi ätit
Mona
2023-06-25