Krämig potatissallad

15
3
Krämig potatissallad

Denna krämiga potatissallad är perfekt för alla tillfällen! Allt du behöver är färskpotatis, majonnäs, lätt crème fraiche, rödlök och lite kryddor. Du svänger ihop den på under 45 minuter. Servera den gärna tillsammans med Christers citronkyckling.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Krämig potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg
färskpotatis
1 dl
majonnäs
1 dl
lätt crème fraiche
1
finstrimlad rödlök
2 msk
kapris
2 - 3 msk
finhackad timjan
-
salt och svartpeppar

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Anette

6/25/2020

Kan man byta ut majonnäsen mot något annat?

Redaktionen ICAse

6/25/2020

Hej Anette! Ja, du kan ta créme fraiche eller smetana istället för majonnäs. Dock kanske lite mindre än 1 dl så att det inte blir för rinnigt. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Linda

12/30/2016

Tog den som grund och ändrade lite och den blev perfekt till grillat. Somrig, krispig och fräsch.

Thomas

8/10/2006

En enkel men otroligt god potatissallad som gick hem hos alla. Fräsch med smaker som verkligen lyftes fram.Passade oerhört bra till grillat i sommar.

Testa liknande recept