Rice Krispies-tårta

216
48
Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Skriv ut
Rice Krispies-tårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl Rice Krispies

Kräm

4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering

3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
ev. hallon
1/2 kruka mynta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt Rice Krispies mot glutenfria flingor av puffat ris. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

216

Kommentarer

Kent

2021-06-25

Man behöver inte smörja bakplåtspapper och strö potatismjöl. Som konditor så vänder man på botten, lämpligt lägga en plåt över till och vända både plåtarna. Sedan så penslar papperet med vatten, efter en liten stund så blir papperet fuktigt och man drar den lätt från botten.

Helene

2021-06-15

Håller denna sig fräsch även dag 2 om man tänker bjuda på den två dagar i rad?

Louise

2021-06-11

Ett tips är att smörja bakplåtspappret och strö över potatismjöl, det gör att det lossnar lättare från bakplåtspappret.

Näringsvärde per portion

Energi 1735 KJ / 415 kCal
Fett 27 g
Salt 0.25 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept