Rice Krispies-tårta
En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Gjorde bottnarna och krämen kvällen innan. Lät bottnarna vara kvar på sina plåtar i ugnen över natten med luckan lite på glänt. Krämen i kylen. Olivias tips nedan om att tillsätta smöret i krämen efter den börjat tjockna var toppen! Krämen blev perfekt! På dagen för kalaset är det bara att vispa grädde och dekorera!
Jenny
2024-11-16Har gjort denna tårta mååånga gånger! Tips till er som har problem med att smörkrämen skär sig: Rör ihop alla ingredienser utom smöret och sjud. Rör sedan ner smöret när krämen tjocknat något. Har aldrig haft problem med att krämen skurit sig! Majsstärkelsen skippar jag också, upplever inte att den behövs. Kan även rekommendera en eller två teskedar vaniljsocker i krämen!
Olivia
2024-08-24Till Elin och Anita: Man kan förvara bottnarna i t ex ugnen över natten och sedan lägga ihop den dagen efter. Samma som med Pinocciotårta
Gunvor
2024-08-20