Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt Rice Krispies mot glutenfria flingor av puffat ris. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Hej om man gör botten dagen innan, ska marängbotten förvaras i kylen eller ute i rummet? :)
Evelina
2023-10-17Hej, om jag gör tårtbotten dagen före och lägger på krämen, ska jag sedan förvara den i kylen över natten?
Susanne
2023-09-18Hej Susanne! Ja, den ska förvaras i kylen. Lycka till med bakandet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-29Går det att förbereda genom att frysa bottnarna/Rose-Marie
Rose-marie
2023-09-03Hej Rose-Marie! Ja, bottnarna går bra att frysa in. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-09-07