Rice Krispies-tårta
En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.
Ingredienser
ca 10 bitar
Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies
Kräm
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)
Garnering
3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt Rice Krispies mot glutenfria flingor av puffat ris.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g
Kommentarer
Har gjort denna tårta mååånga gånger! Tips till er som har problem med att smörkrämen skär sig: Rör ihop alla ingredienser utom smöret och sjud. Rör sedan ner smöret när krämen tjocknat något. Har aldrig haft problem med att krämen skurit sig! Majsstärkelsen skippar jag också, upplever inte att den behövs. Kan även rekommendera en eller två teskedar vaniljsocker i krämen!
Olivia
2024-08-24Till Elin och Anita: Man kan förvara bottnarna i t ex ugnen över natten och sedan lägga ihop den dagen efter. Samma som med Pinocciotårta
Gunvor
2024-08-20Hej, undrar lite samma som nedan. Skulle det fungera att göra bottnarna kvällen innan? Kan man eventuellt förvara bottnarna i påse för att bevara det krispiga/sega?
Elin
2024-08-20