Rice Krispies-tårta

Betyg 4.6 av 5.433 personer har röstat
Receptet har 141 kommentarer
Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Rice Krispies-tårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4 äggvitor
3 dl strösocker
3 dl rice krispies

Kräm

4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering

3 dl vispgrädde
mörk, vit eller ljus choklad
färska jordgubbar eller hallon
1/2 kruka mynta

Gör så här

01:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.433 personer har röstat

Kommentarer

Jag gjorde tre stora tårtor till en student! Jag gjorde bottnarna 3 dagar innan, la på hög med handdukar emellan och över. Hade framme i rumstemperatur. Gjorde krämen dagen innan. Har vaniljsocker istället för citron. La ihop tårtorna lagom till kaffet på student dagen. Tips till er som inte har möjlighet att kyla ner både mat, dricka och tårta!

Monica

2025-04-18

Hej Monica! Smart tips med handdukarna! det ska jag prova nästa gång! Hälsningar Niclas

ICA-köket

2025-04-18

jag gjorde receptet med soyavispgrädde och mjölkfritt margarin, det funkar kanon :) Receptet är toppengott men formulering och detaljer har liiite mer att önska så jag slänger in lite tips nedan Det är första gången jag följer detta recept, skulle önska lite tydligare instruktioner, kan man kyla krämen i kylskåp eller blir den för hård? "Koka upp krämen tills den tjocknat, ta den direkt från plattan när den tjocknat" kan betyda så snart krämen blir lite tjockare, eller när den kokat upp och efter det har tjocknat, är det okej att den kokar eller förstörs den av det !? Kan man förvara tårtan ihoplagd några timmar eller behöver allt fixas precis innan servering? Många har inte "bakvett" eller tidigare erfarenhet av bakning och eftersom detta är ett väldigt enkelt och gott recept, och det kan varieras i oändlighet med olika smaker och toppingar så skulle jag rekommendera att det görs lite mer detaljerat. PS, krämen: jag slängde i alla ingredienser kalla i kall kastrull, rörde runt med en visp inye vispade! medan smöret smälte och lät den sakta tjocknadeog av den från plattan utan att ha sett några bubblor men den var definitivt på värme tillräckligt länge för att inte behöva tänka på eventuell salmonella i äggen!

Anna-karin

2025-04-17

Kan man använda mjölk istället för grädde i krämen? Glömde handla den viktigaste detaljen...😬

Moa

2025-04-16

Hej Moa! Då kommer såsen bli lite lösare och inte så fyllig i smaken. Ska du lägga ner jobbet med att göra den så skulle jag råda att ta en sväng till butiken. Hälsningar Niclas

ICA-köket

2025-04-17

Näringsvärde per bit

Energi1735 KJ / 415 kCal
Fett27 g
Salt0.25 g
Kolhydrater40 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Krispig marängtårta
Betyg 4.4 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 26 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Pehrs ljusa rockyroad
Betyg 4.3 av 5.194 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Krispiga jordnötsbitar
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Tomteskumsgranar med rostad kokos
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vit chokladbräck med pistage
Betyg 4.8 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Nöt- och russinbräck
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad