En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt Rice Krispies mot glutenfria flingor av puffat ris. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Kommentarer
Anna
9/21/2020Ser kommentar om Vårgårda Ris: det funkar jättebra :)
Redaktionen ICAse
9/21/2020Stort tack Anna! Hälsningar Ulrika
Carina
9/3/2020Hur länge håller sig bottnarna fräscha om man vill göra dem i förväg
Redaktionen ICAse
9/3/2020Hej Carina! Du kan göra bottnarna ett par dagar innan och förvara dom torrt och lufttätt. Maräng håller sig bra i rumstemperatur om man förvarar den lufttätt. Maräng blir lätt segt om den kommer i kontakt med fukt. Lycka till med bakningen och kommentera gärna igen och berätta vad du tyckte om tårtan! Hälsningar Elina
Fredrik
7/23/2020Funkar det med Vårgårda ris istället
Redaktionen ICAse
7/27/2020Hej Fredrik! Inget vi har provat. Men om du provar får du gärna höra av dig till oss igen. Hälsningar Michelle