Rice Krispies-tårta

124
38
Rice Krispies-tårta

En seg och krispig tårta med det sega från marängen och det krispiga från rispuffarna. Med fluffigt lättvispad grädde och syrlig citronkräm blir det här en favorittårta för både stora och små gäster.

Skriv ut
Rice Krispies-tårta

Ingredienser

ca 10 bitar

Botten

4
äggvitor
3 dl
strösocker
3 dl
Rice Krispies

Kräm

4
äggulor
1 dl
strösocker
1 msk
vetemjöl
1 dl
vispgrädde
100 g
smör
skal och saft av 1
citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering

3 dl
vispgrädde
-
mörk, vit eller ljus choklad
-
ev. hallon
0.5
kruka mynta

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt Rice Krispies mot glutenfria flingor av puffat ris. Byt ut vetemjöl mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av choklad, smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut choklad, smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

124

Kommentarer

Anna

9/21/2020

Ser kommentar om Vårgårda Ris: det funkar jättebra :)

Redaktionen ICAse

9/21/2020

Stort tack Anna! Hälsningar Ulrika

Carina

9/3/2020

Hur länge håller sig bottnarna fräscha om man vill göra dem i förväg

Redaktionen ICAse

9/3/2020

Hej Carina! Du kan göra bottnarna ett par dagar innan och förvara dom torrt och lufttätt. Maräng håller sig bra i rumstemperatur om man förvarar den lufttätt. Maräng blir lätt segt om den kommer i kontakt med fukt. Lycka till med bakningen och kommentera gärna igen och berätta vad du tyckte om tårtan! Hälsningar Elina

Fredrik

7/23/2020

Funkar det med Vårgårda ris istället

Redaktionen ICAse

7/27/2020

Hej Fredrik! Inget vi har provat. Men om du provar får du gärna höra av dig till oss igen. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1735 KJ / 415 kCal
Fett 27 g
Salt 0.25 g
Kolhydrater 40 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept