Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
20 små bitar
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 stor rödlök
Löjromspizza
2 dl crème fraiche (34 %)
1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g löjrom
Till garnering
dillvippor
svartpeppar
citronklyftor
Gör så här
04:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Men nästa gång så tänker jag hoppa över citronen och byta ut picklad rödlök mot finhackad rå rödlök.
Annicka
2024-03-17Verkligen 👌🏻
Helga
2023-08-27Tycker om receptet, har inte testat pizzan ännu…
Stig
2023-02-21