Löjromspizza

Betyg 4.6 av 5.72 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Löjromspizza

Ingredienser

20 små bitar

Picklad rödlök

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 stor rödlök

Löjromspizza

2 dl crème fraiche (34 %)
1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g löjrom

Till garnering

dillvippor
svartpeppar
citronklyftor

Gör så här

04:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.72 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Men nästa gång så tänker jag hoppa över citronen och byta ut picklad rödlök mot finhackad rå rödlök.

Annicka

2024-03-17

Verkligen 👌🏻

Helga

2023-08-27

Tycker om receptet, har inte testat pizzan ännu…

Stig

2023-02-21

Testa liknande recept

Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löjromscrostini med avokadokräm
Betyg 3.9 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löjromsråraka
Betyg 3.8 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Löjromschips med citruscrème
Betyg 4.4 av 5.31 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Crisp snacks
Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill
Betyg 4.5 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 6 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad