Löjromspizza

56
5
Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Löjromspizza

Ingredienser

20 små bitar

Rödlökspickles

1/2 dl
ättiksprit (12 %)
1 dl
strösocker
1 1/2 dl
vatten
1
stor rödlök

Löjromspizza

2 dl
crème fraiche (34 %)
1
färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl
riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g
löjrom
-
svartpeppar

Till garnering

dillvippor
citronklyftor

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Tips

Fyll varsin liten spritspåse med löjrom respektive vispad crème fraiche (alltså att du först vispar den hård med elvisp, det förhindrar att den blir rinnig), så är det lätt att göra snygga klickar på pizzan.

Vad tyckte du om receptet?

56

Kommentarer

Martin

2020-12-29

God afton afton på en t X

Karin

2017-12-12

Jag gjorde en variant av denna som förrätt, men stekte rödlöken mjuk i mycket smör istället för att pickla den, la till hackad gräslök som topping, och använde röd tångkaviar istället för löjrom. Det blev fantastiskt gott! En jättebra rätt om man vill ha något som passar bra till champagne.

Aina

2017-07-12

Varför hamnar detta recept i kategorin - Vegan?

Testa liknande recept