Löjromspizza
Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016
Ingredienser
20 små bitar
Picklad rödlök
1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 stor rödlök
Löjromspizza
2 dl crème fraiche (34 %)
1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g löjrom
Till garnering
dillvippor
svartpeppar
citronklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Men nästa gång så tänker jag hoppa över citronen och byta ut picklad rödlök mot finhackad rå rödlök.
Annicka
2024-03-17Verkligen 👌🏻
Helga
2023-08-27Tycker om receptet, har inte testat pizzan ännu…
Stig
2023-02-21