Löjromspizza

Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat
8
Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Löjromspizza

Ingredienser

20 små bitar

Picklad rödlök

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 stor rödlök

Löjromspizza

2 dl crème fraiche (34 %)
1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
80 g löjrom

Till garnering

dillvippor
svartpeppar
citronklyftor

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Men nästa gång så tänker jag hoppa över citronen och byta ut picklad rödlök mot finhackad rå rödlök.

Annicka

2024-03-17

Verkligen 👌🏻

Helga

2023-08-27

Tycker om receptet, har inte testat pizzan ännu…

Stig

2023-02-21

Testa liknande recept

Löjromschips med citruscrème
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hummer med citronsmetana, forellrom och krasse
Betyg 4.7 av 5.
32 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sesam gourmetknäcke med löjrom, gräddfil och gräslök
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Lyxsnittar med hummer och löjrom
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Löjromscrostini med avokadokräm
Betyg 3.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelsoppa med regnbågsrom och dill
Betyg 4.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga