Löjromspizza | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Löjromspizza

Skippa västerbottenspajen nästa gång det vankas midsommar, kräftskiva eller annan festbuffé och satsa i stället på en pizza med samma smaker. Toppa med lyxig löjrom och vackert rosapicklad lök. Med färdig pizzadeg av surdeg går det på ett kick!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 små bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Picklade lök: Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
  2. Skala och skiva löken tunt. Häll över den varma lagen. Låt stå minst 4 timmar.
  3. Pizza: Vispa 1 dl crème fraiche (för 20 bitar) till fast konsistens med elvisp.
  4. Dra ut/kavla ut degen och lägg på en bakpappersklädd plåt eller pizzasten.
  5. Bred på resten av crème fraichen och strö över osten. Grilla på indirekt värme under lock, eller i ugnen på 225°C, tills pizzan fått fin färg. Ta ut och låt den svalna några minuter.
  6. Skär eller klipp ev pizzan i mindre bitar. Lägg på picklad lök. Klicka eller spritsa ut löjrom och vispad crème fraiche.
  7. Garnering: Toppa med dill och nymalen svartpeppar. Garnera med citronklyftor. Servera genast.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i pizzadegen. Byt ut crème fraiche mot IMat fraiche eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Fyll varsin liten spritspåse med löjrom respektive vispad crème fraiche (alltså att du först vispar den hård med elvisp, det förhindrar att den blir rinnig), så är det lätt att göra snygga klickar på pizzan.

Ingredienser

Portioner: 20 små bitar
Rödlökspickles
  • 1/2 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 stor rödlök
Löjromspizza
  • 2 1/2 dl crème fraiche (34 %)
  • 1 färdig pizzadeg av surdeg (à 400 g)
  • 2 dl riven, lagrad ost (t ex svecia eller Västerbottensost)
  • 80 g löjrom
  • svartpeppar
Till garnering
  • dillvippor
  • citronklyftor
Lägg till i inköpslistan