Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Skagentårta

Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula ner kavringen i en matberedare.
  2. Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringsmulor till en deg.
  3. Tryck ut i en rund form med avtagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar). Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
  4. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen, rör om noga så att det fördelas ordentligt.
  5. Bre ut fyllningen över bottnen, använd en slickepott eller palett för att få en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett par timmar eller över natten. Dekorera och skär i tårtbitar.

Tips

Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning kajennpeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
Botten
  • 200 g kavring
  • 75 g smält smör (eller margarin)
Fyllning
  • 200 g cream cheese
  • 250 g kvarg (10%)
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 300 g skalade hackade räkor
  • 150 g hackade kräftstjärtar
  • 1/2 dl finklippt dill
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
Dekoration
  • 50 g stenbitsrom
  • dillvippa
  • ev några räkor eller kräftstjärtar
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!