Skagentårta
Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001
Ingredienser
10 bitar
Botten
200 g kavring
75 g smält smör (eller margarin)
Fyllning
3 msk riven pepparrot
1/2 dl hackad dill
1 förp räkor i lake (à 580 g) (ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar)
1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g) (ca 170 g avrunna räkor för 10 bitar)
200 g cream cheese
250 g kvarg (10%)
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Dekoration
50 g stenbitsrom
dillvippor
några räkor eller kräftstjärtar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi938 KJ / 224 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater12 g
Protein14 g
Kommentarer
Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!
Malin
2020-12-23Så grymt god, vi älskar denna tårta!!
Louise
2020-08-01Gjorde den i julas då la jag tunna skivor rökt lax, kaviar, dill och citron ovanpå blev en succé. Nu har den en given plats på midsommarlunchen
Gun
2020-06-14Hej Gun! Vad kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-06-15