Skagentårta

Betyg 3.4 av 5.
65 personer har röstat
31
Skagentårta

Skagentårta är en lyxig variant på smörgåstårta med havets läckerbitar. Denna underbara Skagentårta blir en klar succé vid alla festliga tillfällen som nyår, påsk och midsommar.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2001

Skagentårta

Ingredienser

10 bitar

Botten

200 g  kavring
75 g  smält smör (eller margarin)

Fyllning

200 g  cream cheese
250 g  kvarg (10%)
3 msk  färskriven pepparrot
300 g  skalade hackade räkor
150 g  hackade kräftstjärtar
1/2 dl  finklippt dill
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Dekoration

50 g  stenbitsrom
dillvippa
några räkor eller kräftstjärtar

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna räkorna med juicen från en pressad lime, en aning kajennpeppar och salt. Låt detta dra en stund innan räkorna hackas och blandas med övriga ingredienser.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
65 personer har röstat

Kommentarer

Så himla god! Vi äter den till midsommar och jul. Jag tar bort pepparroten men lägger till hackad röd lök. Mums!

Malin

2020-12-23

Så grymt god, vi älskar denna tårta!!

Louise

2020-08-01

Gjorde den i julas då la jag tunna skivor rökt lax, kaviar, dill och citron ovanpå blev en succé. Nu har den en given plats på midsommarlunchen

Gun

2020-06-14

Hej Gun! Vad kul att höra att du gillar receptet! Hälsningar Elina

Redaktionen

2020-06-15

Testa liknande recept

Matjessilltårta (lättare variant)
Betyg 3.4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hasselbackspotatis med löjrom och gräddfil
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rund med sälta, smörgåstårta
Betyg 3 av 5.
123 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krustad med mandelpotatis och Västerbotten
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rårakor i våffeljärn
Betyg 4.7 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lax- och romtårta
Betyg 3.9 av 5.
65 personer har röstat
Över 60 min att tillaga