ÖVER 60 MIN | Enkel

Västkustsill

Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med rom och räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ihop majonnäs, crème fraiche, dill, gräslök och citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  2. Häll av sillen och skär i bitar.
  3. Vänd ner tillsammans med räkor och rom.
  4. Låt stå minst 1 dygn i kylen innan servering.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl hackad dill
  • 1/2 dl finskuren gräslök
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
  • 150 g skalade räkor
  • 50 g röd stenbitsrom

Näringsvärde
Per portion

Energi 1868 kJ / 447 kCal