Föredrar du krämig sill? Gör egen västkustsill, även kallad skaldjurssill, där sillfiléerna läggs in med räkor i en krämig sås av crème fraiche och majonnäs som får smak av citron, dill och gräslök. Toppa med vacker rom vid servering. Ett sillrecept som passar fint till både jul, påsk och midsommar.
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2019
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är per portion beräknat på 6 portioner.
Kommentarer
Anna
12/22/2020Jag har köpt Abbas inläggningssill, fungerar det på samma vis som 5-min sill?
Redaktionen ICAse
12/22/2020Hej Anna! Nja, det finns en produkt som heter 5 - minuterssill som tanken är att man ska använda. Men läs på förpackningen, du kan eventuellt använda den du har. Men du kanske måste vattna ur den och du behöver smaksätta och lägga in den i en ättikslag på socker, salt och ättika och sillen behöver stå 1-2 dygn i lagen innan du kan blanda den till denna västkustsill. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Per
12/2/2020Gjorde den förra julen. Blev omtyckt på julbordet. Kommer göras i år igen. Funkade fint på midsommar med👌
Birgitta
11/27/2019Blir en god sill till jul! Tack för att ni skriver "Kontrollera noga innehållet i majonnäsen" Jag tål inte E 415 Xantangummi som kan finnas i majonnäs och stenbitsrom !