Pinocchiotårta

179
23
Pinocchiotårta

Pinocchiotårta är en klassisk marängtårta med sockerkaksbotten som även kallas för brittatårta, glömmingetårta och herrgårdstårta. Du bakar marängen i en långpanna och fyller den med grädde och lite vad du vill. Här är pinocchiotårtan fylld med vispad grädde och skivad frukt och bär.

Pinocchiotårta

Ingredienser

10 bitar
75 g smör
2 dl florsocker
5 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng

5 äggvitor
2 dl strösocker
50 g mandelspån

Fyllning

5 dl vispgrädde
tex 3 bananer i skivor eller bär

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett, mjölk och vispgrädde.
Gör mjölkfri: byt ut smör mot mjölproteinfritt matfett. Byt ut mjölk och vispgrädde mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

179

Kommentarer

Magnus

2022-11-19

Supergod. Brukar ha i hostade hackade hasselnötter i marängen samt mandarinklyftor med grädden mellan lagren. Blir en fantastisk variant på Budapest bakelse.

Louise

2022-06-13

Ingen höjdare. Gjorde om med strösocker.

Rickard

2022-02-13

Perfekt

Näringsvärde per portion

Energi 2078 KJ / 497 kCal
Fett 32.2 g
Kolhydrater 44.4 g
Protein 7.2 g
Läs mer om näringsvärden