Säsong

Säsongskalender frukt, bär och grönsaker

Svenska frukter, bär och grönsaker i säsong har i regel lägre klimatpåverkan, smakar bäst, är näringsrika och dessutom prisvärda. Även om det inte direkt är skördetid året runt, finns det lagrade, svenska grödor att lägga på tallriken – ända tills dess att vårens primörer ser ljuset. Så ta för vana att kolla in denna smarta säsongskalender!
Här hittar du 15 anledningar till att välja svenskt.

Alla grönsaker, bär och frukter i säsong

Vi är många som vill äta bär, frukt och grönsaker när de är i säsong men det kan vara svårt att hålla koll på själv. Därför har vi gjort en säsongskalender över året där du enkelt kan botanisera bland årets skörd, planera hur du bäst äter säsongsmat och se när just din favorit är som allra godast: 

Tips! Här hittar du proteiner i säsong.

Illustration
Vad betyder märket?

Vad betyder märket?

Här är listan på märkningar att hålla utkik efter när du vill handla svensk mat, och vad de olika märkena betyder.

Till listan

Artiklar (528)

Färgskola i växtriket

Frossa i färgglad mat

Färgerna i frukt, bär och grönsaker avslöjar hur många hälsosamma ämnen de bär på.

Den stora guiden!

Den ultimata guiden till svampplockning

Tillhör du dem som gärna ger dig ut i skogen med en liten kniv i ena handen och en korg i den andra när det är svampsäsong? Vi har samlat bästa tipsen för allt som har med svampplockning att göra! Allt från det ultimata vädret för svampplockning till hur du bäst rensar svamp och tar tillvara på dina kantareller eller vad du nu haft turen att hitta därute i svampskogen!