UNDER 30 MIN | Enkel

Honungsrostad savoykål

Letar du efter ett nytt grönt tillbehör? Prova att ugnsrosta savoykål tillsammans med en sötsalt honungsdressing. Enkelt att laga och härligt gott! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skär kålhuvudet i åtta klyftor, se till att de håller ihop vid roten. Lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt.
  3. Smält smöret och tillsätt honung och salt.
  4. Pensla kålen på snittytan med smörblandningen. Rosta kålen i mitten av ugnen ca 20 minuter.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 12
  • 1 savoykål (à ca 1 1/2 kg)
  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt