Fräscha sallader till julbordet
Här har vi samlat några av våra fräscha och nyttiga favoritsallader till julbordet.
Rödkål är ett givet inslag på julbordet men också en råvara som gör sig utmärkt i olika maträtter. Låt dig bli inspirerad och laga något av rödkåls recepten!
Tips: här hittar du alla recept med rödkål.
Du kan göra mer än vad du tror med rödkål. Det är en underbar grönsak, speciellt på julbordet! Här tipsar vi om nio rätter där rödkålen kommer till sin rätt.
Två sorters kål, rödkål och brysselkål, är huvudingredienserna i denna vintriga sallad med lingondressing som garanterat gör succé på buffén. Rostad grovhackad mandel ger rätten en härlig krispighet.
Rödkål är en klassiker på julbordet. Prova en ny lite krispigare version i år. Istället för att rödkålen kokas på klassiskt vis picklas den i en kryddlag på ingefära, kanel och stjärnanis. Fräscht och smakrikt!
Denna rödkålssallad är vacker, god och enkel att göra och får en extra smakdimension av det röda äpplet. Massera in saltet i kålen och låt stå en stund så mjuknar kålen. Toppa salladen med rödkål med rostade och krispiga valnötter.
En svensk husmankostklassiker med en modern twist. Den saftiga och väldigt smakrika kålpuddingen serveras med ångande nykokt potatis, sprakande grön sallad och söta rårörda lingon. Kort och gott är detta en perfekt vardagsrätt som både är mättande och enkel att tillaga.
En sallad i regnbågens färger. Mättande och god med grönkål, morot och rödkål. Lyft fram färgerna var för sig och låt var och en blanda regnbågssalladen på tallriken. Ringla över en förföriskt god dressing med smak av sesampastan tahini, vitlök och senap.
Ett toppenrecept på kålsallad till julbordet! Den lakto-ovo-vegetariska kålsalladen är gjord på rödkål marinerad i en senaps- och honungsdressing, som serveras med matvete och smulad Västerbottensost. Enkelt och supergott!
Ett underbart lakto-ovo vegetariskt recept till julbordet! Ugnsbakade skivor varm rödkål med crema di balsamico toppas med smulad ädelost, rostade hasselnötter, persilja och granatäppelkärnor. En rätt som kommer att göra succé på vegojulbordet!
Alla gillar väl falafel och hummus? Toppa med fetaost, quinoa, rödkål och vitlök. Hummusen får en härlig smak och färg av ärtorna, medan limen ger den en syrlig touch. Garnera med koriander och njut!
Testa detta smarriga fiskrecept där torsk- eller koljafilé paneras i panko och steks gyllene och krispig. Servera den panerade fisken med en fräsch nudelsallad med rödkål, och ringla över den ljuvligt goda vitlöksdressingen.
Här har vi samlat några av våra fräscha och nyttiga favoritsallader till julbordet.
Här listar vi fyra härliga salladsrecept som både piggar upp och mättar. Perfekt till buffé eller lunchlåda!
Vi guidar dig genom krispiga, späda, gröna småblad som mâche, ruccola och mangold.
Vi fördjupar oss i den söta lilla salladen och tar reda på spännande fakta och recept.
Sallad som tillbehör till fågel, fisk, kyckling eller ost hittar du här!
Vi fördjupar oss i den förtjusande endivesalladen och lär oss om allt från tillagningssätt till förvaring och smakkompisar. Dessutom, goda recept med endive i fokus.
Med en sallad på bordet blir grillfesten både grönare och skönare.