Pesto på nässlor
Har du nässlor i trädgården? Ta tillvara dem och mixa en pesto med pinjenötter och parmesan. Perfekt att ha i kylen för att sätta guldkant på allt från rostat bröd eller omelett till pasta och risotto.
Ingredienser
ca 3 dl
1 l späda nässlor
1/2 dl pinjenötter
1/2 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
För alla
Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1657 KJ / 396 kCal
Fett39 g
Salt1.51 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g
Kommentar
Hur länge håller sig peston i kylen?
Camilla
2023-05-03Hej Camilla! Den håller i ca 1 vecka i kylen. Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap när du gör den och tar av peston. Bästa sättet att kolla om peston fortfarande är bra är att titta, lukta och smaka. Det går också bra att frysa in peston. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04