pesto med nässlor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Pesto på nässlor

Har du nässlor i trädgården? Ta tillvara dem och mixa en pesto med pinjenötter och parmesan. Perfekt att ha i kylen för att sätta guldkant på allt från rostat bröd eller omelett till pasta och risotto.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 3 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj nässlorna och plocka bladen från stjälkarna.
  2. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Koka nässlorna ett par minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Krama ur vattnet.
  3. Mixa nässlorna tillsammans med pinjenötter, vitlök, parmesan och olivolja. Krydda med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och laktos men innehåller mjölkprotein.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör undvika ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 3 dl
  • 1 l späda nässlor
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1/2 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1657 kJ / 396 kCal