Pesto på nässlor
Har du nässlor i trädgården? Ta tillvara dem och mixa en pesto med pinjenötter och parmesan. Perfekt att ha i kylen för att sätta guldkant på allt från rostat bröd eller omelett till pasta och risotto.
Ingredienser
ca 3 dl
1 l späda nässlor
1/2 dl pinjenötter
1/2 riven vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat per dl.
Energi1657 KJ / 396 kCal
Fett39 g
Salt1.51 g
Kolhydrater2 g
Protein10 g
Kommentarer
Hej, när jag plockade nässelbladen mätte jag upp dem ganska luftigt i litermåttet - efter förvällning blev det kvar ca 1 dl - känns väldigt lite. vad har jag gjort för fel? Ska man "packa" nässlorna i litermåttet för att få rätt mått? Hälsningar Yvonne
Jane
2024-07-02Hej Jane! Mängden färdig pesto ska bli ca 3 dl så det borde bli perfekt med den mängden nässlor som du fick ut efter förvällning. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-07-02Jättegod! Men jag använde rostade solroskärnor, lagrad ost och rapsolja. Gick bra det med! Saknar recept på pajen med nässelpesto från Tidningen Buff'e.
Britt louise
2024-05-09Hur länge håller sig peston i kylen?
Camilla
2023-05-03Hej Camilla! Den håller i ca 1 vecka i kylen. Se till att använda en väl rengjord burk och rena redskap när du gör den och tar av peston. Bästa sättet att kolla om peston fortfarande är bra är att titta, lukta och smaka. Det går också bra att frysa in peston. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-05-04