Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Koka kräftor

Vankas det kräftskiva eller kräftkalas? Här har du ett prima recept på hur du går till väga för att koka kräftorna så att det får en riktigt god smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Öka receptet valfritt antal gånger så att koklagen gott och väl täcker kräftorna i grytan vid kokning. Kräftorna ska vara levande.

  1. Använd en rymlig gryta. Blanda ingredienserna till lagen och koka upp.
  2. Skrubba rent kräftorna i kallt vatten.
  3. Låt lagen koka på full effekt när du lägger i kräftorna med huvudet först och inte så många i taget.
  4. Låt det koka upp igen och sjud sedan ca 6-7 min.
  5. Kyl kräftorna snabbt i lagen.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(135)

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 3 l vatten
  • 1 dl salt
  • ca 4 sockerbitar
  • 1 1/2 hg krondill
Lägg till i inköpslistan