Allt du behöver veta om kolhydrater
Att navigera i i kolhydrats-djungeln är inte lätt. Här har vi samlat frågor och svar.
Det finns många myter om morötter. Som att de ökar spermieproduktionen, gör dig gul och får igång din mage. ICAs dietist Paula Frösell slår hål på morotsmyterna.
Tips: alla våra recept med morot.
Här listar vi och slår hål på myter om morötter! Vad stämmer egentligen?
Nej, men däremot innehåller morötter vitamin A som kan hjälpa till att bibehålla normal syn.
Ja, ett väldigt stort intag av morot skulle kunna göra att man får en lite gulare hudton. Anledningen är att morötter innehåller betakaroten som är den substans som också används i brun utan sol-produkter.
Nej, skippa den tanken! Vanlig tandborste och tandkräm med fluor gör både tänderna och tandläkaren gladare.
Nej. Morötter innehåller betakaroten, ett förstadie till vitamin A, och för att ta upp det på bästa sätt så behövs upphettning. Eftersom det är ett fettlösligt vitamin så är en gnutta fett i tillagningen optimalt.
Nej, finns inget som tyder på att morötter har det men många andra skäl finns det för att äta dem ändå!
Nja. Morötter innehåller fibrer, precis som många andra grönsaker. Och fibrer, tillsammans med vatten, kan hjälpa magen att fungera som den ska.
Noop! Det finns en studie från Harvard som visar att gula och orangea grönsaker och frukter skulle kunna förbättra kvaliteten på spermier men bara av en enda studie kan inte för långtgående slutsatser dras så tyvärr kan inte morötterna med säkerhet fixa detta.
Den 4 april hyllar vi moroten lite extra - det är nämligen morotens dag! Här hittar du recept och inspiration om du också vill fira denna knapriga rotfrukt.
Att navigera i i kolhydrats-djungeln är inte lätt. Här har vi samlat frågor och svar.
Varför behöver vi protein? Hur mycket behöver vi? Och vilka proteinkällor finns det?
Ska man undvika gluten vid IBS och skapar gluten inflammation i kroppen? Vi reder ut!
Frukost är den måltid som brukar innehålla mest tillsatt socker .
Hur farligt är det egentligen med akrylamid? Vi djupdyker ner i ämnet.
Mat utan gluten? Är det något för alla eller bara för glutenintoleranta?