Svartkål i tomatkräm med parmesan
Svartkål fräst med gul lök och som sedan får sällskap av smetana och tomatpesto är en snabb, god och enkel sås som passar perfekt att servera till pasta och gärna tillsammans med hyvlad parmesan.
Ingredienser
4 portioner
200 g svartkål
1 gul lök
1/2 dl finriven parmesan
1 msk matolja
2 msk tomatpesto
2 dl smetana
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i peston.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut parmesan och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Osten kan innehålla löpe.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1314 KJ / 312 kCal
Fett30 g
Salt1 g
Kolhydrater6 g
Protein6 g
Kommentarer