Bild laddas
Det våras för rabarber!

Gott att göra med rabarber

Rabarber - lika god att äta som vacker att titta på och nu är rabarbersäsongen här! Men vad kan man göra med rabarber? Rabarberglass, rabarberpaj eller ugnsbakad rabarber passar fint både som sötsyrlig dessert eller lite lyxigare fika. Inspireras av våra sockersöta recept och lär dig mer om den syrliga råvaran.
Tips: Här hittar du alla våra recept med rabarber.

Ljuvliga recept med rabarber

  • Rabarber- och jordgubbspaj

    54
    6
    Sugen på att baka en smulpaj med rabarber? Gör en somrig rabarber- och jordgubbspaj som får fikagästerna på fall! Servera gärna rabarberpajen med vaniljsås, gräddglass eller lättvispad grädde.
    Rabarber- och jordgubbspaj
  • Rabarbersylt

    32
    8
    Sommar på burk! Sötsyrlig sylt gjord på rabarber – perfekt på nybakta scones, i frukostgröten eller till en kula svalkande glass. Vi har valt att smaksätta vår hemmagjorda rabarbersylt med kardemumma för en kryddig karaktär.
    Rabarbersylt
  • Rabarberglass

    22
    6
    Ljuvlig rabarberglass som svalkar skönt under varma vår- och sommardagar. Med en bas av mascarpone och grädde blir glassen krämig och len. Sin goda smak får glassen av rabarber och vanilj. Servera rabarberglassen precis som den är, eller toppad med nötter eller bär.
    Rabarberglass
  • Ugnsbakad rabarber med nötkolasås

    17
    3
    Sugen på en härligt somrig dessert? Låt sötsyrlig rabarber bli mjuk i ugnen med smör, citron och socker. Servera sen den varma rabarbern tillsammans med glass och en knäckig kolasås med nötter och brynt smör.
    Ugnsbakad rabarber med nötkolasås
  • Rabarberpaj med mandelmassa

    67
    14
    Har du rabarber i trädgårdslandet? Baka smulpaj med rabarber och mandelmassa. Med mandelmassa och citronskal i smuldegen blir den extra god. Servera gärna rabarberpajen med fluffigt vispad grädde eller vaniljsås.
    Rabarberpaj med mandelmassa
5 fakta om rabarber

SPARA INFÖR VINTERN

Visste du att rabarber går utmärkt att frysa in? Perfekt att plocka fram för den kallare säsongens bak och mellanmål!

ÄT GÄRNA STJÄLKEN – MEN INTE BLADEN

Låt dig inte luras av skönheten i rabarberns frodigt gröna blad. De innehåller höga halter av oxalsyra, vilket i för stora mängder är giftigt.

DEKORERA HEMMET

Rabarbern blommar vanligtvis i maj–juni och de ståtliga, gulvita blommorna gör sig fina som snittblommor inomhus.

RIK PÅ FIBER

Rabarbern är en källa till fibrer, som bidrar till att hålla blodfettsnivåerna låga och ger en långsam stegring av blodsockret.

EN HISTORISK FAVORIT

Rabarber började odlas redan på 1600-talet, men då i medicinskt syfte mot olika krämpor och åkommor. Det var först på 1800-talet som den började användas i matlagning.

Bild laddas

Nyfiken på rabarber?

Vi har samlat allt du vill och behöver veta om rabarber. Vårsågod och hugg in.

Allt om rabarber
Enkel efterrätt

Enkelt och elegant - dessert i glas!

Här får du tips på enkel efterrätt och dessert i glas som du kan förbereda dagen innan.
Bild laddas
Starta dagen rätt

Baka frukost med granola

Starta dagen med en nybakad frukost! Vad sägs om ugnsbakad gröt och knapriga müslikakor?
Bild laddas
Matskola

Maränger - så gör du!

Vi visar steg för steg hur du gör egna maränger. Lätta, kritvita och härligt spröda.
Bild laddas
Sagolikt sött

Sött på rekordtid!

Sugen på dessert men har ont om tid? Ingen panik. Här listar vi snabbfixade desserter.
Bild laddas
Glassig vegansommar

Vegansk glass

Sommar är glass - det är sen gammalt. Här kommer recept på riktigt god vegansk glass!
Bild laddas
Ett gott nytt år!

Nyårsdesserter - topplista!

Våra bästa recept på desserter som garanterat imponerar på dina nyårsgäster!
Bild laddas
Tårtkalas

Vårens söta

Vi bjuder på söta, svalkande och friska recept på tårtor och bakverk som passar på våren.
Bild laddas
Perfekt på fest!

Den ultimata dessertbuffén

Varför bjuda på en tårtbit när man kan bjuda på buffé med tårta, mousse och cheesecake?
Bild laddas
Matskola

Grilla tonfisk i enkla steg med saftigt resultat

Vi har tagit fram de viktigaste stegen för att lyckas med grillad tonfisk - varje gång!
Bild laddas